Haberler

Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin’in imkan ve güzelliklerini yenilikçi yöntemlerle daha etkin ve güçlü bir biçimde dünyaya duyurmak, anlatmak ve tanıtmak gerektiğini söyledi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin'in imkan ve güzelliklerini yenilikçi yöntemlerle daha etkin ve güçlü bir biçimde dünyaya duyurmak, anlatmak ve tanıtmak gerektiğini söyledi.

Mersin Valiliği'nin himayesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Mersin Ekonomi Platformu'nun organizasyonuyla bu yıl ikincisi düzenlenen 'Marka Kent Mersin Çalıştayı ve Kalkınma Zirvesi', Ulu Resort Otel'de başladı.

Çalıştayın açılışında konuşan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, kentin tüm dinamiklerini temsil eden akademisyenler ile kurum temsilcilerinin bu tür projelere katılım sağlayarak, 'Mersin için biz de varız' demelerinin son derece önemli olduğunu belirterek, "Eğer konu Mersin ise, herkes bu ortak paydada, birlikte hareket etmek durumundadır. Günümüz dünyasında şirketler kadar ülkeler ve kentler de marka geliştirmenin öneminden hareketle kendilerine değer katmak, tercih edilmek, farklılaşmak ve küresel rekabette yer almak için markalaşmaya yönelmektedirler. Her ülke, her kent, her yöre dünya refahından daha fazla pay almak için büyük bir yarış içerisindedir. Bir kenti marka kent yapmak ilin tüm dinamiklerinin birlikteliğinde iyi belirlenmiş bir stratejik pazarlama ve gelişme planı çerçevesinde farklılıklarının bilinci ile hatta yeni farklılıklar geliştirerek yoğun emek, sabır ve yatırım gerektiren uzun bir süreçtir. Mersin olarak biz de küresel rekabette bir adım öne çıkmak için özgün değerlerimize sahip çıkarak farklılaşmak istiyoruz. Bu amaçla bugünkü etkinlik de dahil olmak üzere çeşitli organizasyonlar düzenliyor ve projeler ortaya koymaya çalışıyoruz" dedi.

Mersin'in zengin tarihi, güzelliklerle dolu coğrafyası, yetişmiş insan gücü ve canlı sosyal hayatıyla hem yaşamak hem ziyaret etmek hem de yatırım yapmak için ideal bir şehir olduğunu vurgulayan Çakacak, "Mersin'in bu imkan ve güzelliklerini yaratıcı ve yenilikçi yöntemlerle daha etkin ve güçlü bir biçimde dünyaya duyurmak, anlatmak ve tanıtmak gerektiğine inanıyoruz. Bugünkü çalıştay ve zirve gibi etkinliklerin bu doğrultuda ilerlememize çok önemli katkı sağlayacağına inandığımızdan dolayı ayrı bir önem veriyoruz. Bu etkinliğin Mersin'in kalkınmasına ivme kazandıracak ve Mersinli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek gelişmelere vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, markalaşmanın önemine değinerek, öncelikle kent markasının oluşturulmasını ve bu markayı destekleyen unsurların tespit edilmesi gerektiğini söyledi. Mersin'in markalaşması konusunda geç kalındığına da değinen Kocamaz, "Bir an önce Mersin'e özgü dokuları ele alıp markalaşmada nereden yola çıkacağımızı, hangi baskın tarafı nasıl bir pazarlama kampanyası ile vereceğimizi belirlememizin zamanı gelmiştir. Markalaşmayı planlarken en önemli unsur, bir kaç kişinin çalışma odasında değil, bu alanda yetişmiş hocalarımızın, kentlerin kaderini değiştirmiş marka uzmanlarımızın, bu kente gönül vermiş iş adamlarımızın, kentin silüetine farklı bir bakış açısı kazandıracak sanatçılarımızın bilgi ve yetenekleri ışığında çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Ferudun Gündüz, önlerinde uzun bir yol olduğunu belirterek, "Bu hedefe ulaşabilmek için bir birimizin pozitif taraflarını öne çıkarmamız gerekiyor. Kuşkusuz insan olarak da kent olarak da toplum olarak da eksikliklerimiz var. Şu anda baktığımız zaman Türkiye'nin kendi içinde sorunları var, sınır komşularımızla sorunlarımız var ama bu bizim moralimizi bozmamalı. Çukurova'ya baktığımız zaman son zamanlarda güzel şeyler oluyor. 'Marka Kent Mersin Çalıştayı' da bunlardan bir tanesi" şeklinde konuştu.

MTSO Başkan Vekili Kasım Tanrıöver de yeni dünya ekonomisinde üretmekten daha önemli olan şeyin satabilmek olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti; "Bunun da yolu etkin bir markalaşma stratejisinden geçmektedir. Mersin olarak markalaşmanın evrensel kurallarını bilmek zorundayız. Mersin'in bu konuda denizinden güneşine, mutfağından doğasına, doğal güzelliklerinden tarihi değerlerine, sanayi, turizm, tarım, gıda gibi ekonomik değerlerimize kadar sayısız birçok cazibe noktası var. Bu anlamda Mersin olarak var olan bu potansiyeli bir cazibe merkezine çevirmek için verimliliği esas alan, bilimsel bir yol takip eden bir öncelik listesi yapmalıyız."

Açılış konuşmalarının ardından eş zamanlı olarak 'Etkili İletişim Konferansı' ve 'Özel İstişare Toplantısı' gerçekleştirildi. Çalıştay ve zirve, 'Markalaşma Nedir ve Bir Kent Nasıl Markalaşır' ile 'Ulusal Markaların Başarı Hikayeleri' konulu sunumlarla devam etti. Sunumların ardından, yöneticisi oldukları ulusal markaların başarı hikayelerini paylaşan Tahir Büyükhelvacıgil'e, Başkan Kocamaz tarafından, Fuat Tosyalı'ya ise Vali Çakacak tarafından teşekkür plaketi verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Özdemir Çakacak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title