Haberler

Marinalar, 3. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı'na Katılıyor

Güncelleme:

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, sorumluluk sahasında bulunan Ayvalık'tan Didim'e kadar olan bölgede yer alan marinaların yetkilileri ile biraraya gelerek sektörü değerlendirdi.


İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 8-10 Nisan 2015 tarihlerinde Gaziemir'deki yeni fuar alanında ilk kez gerçekleştirilecek "İZFAŞ Boat Show 3. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı"na bölge marinalarının katılımının önemini vurgulayarak, marinaların fuarda Oda çatısı altında yer alabileceklerini söyledi. Marina Müdürleri ise fuar ile bilgilerin kendi marina kullanıcılarına iletilebileceğini ve fuar afişlerinin marinalara asılabileceğini belirttiler.

İzmir'e yapılması planlanan marina projeleri ile ilgili görüş alışverişinin de yapıldığı toplantıda; Setur Çeşme Marina Müdürü Hakan Tellioğlu, İzmir Körfezi içine 500 yat kapasiteli bir marina yapılmasının yeterli olacağını dile getirirken, IC Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan ise marina yerine orta kesime hitap eden sadece barınma, elektrik ve su imkânlarının sağlanacağı "Yat Barınağı" yapılmasının gerektiğini anlattı.

BALIKÇI MARİNALARI

Marinalar gibi balıkçı barınaklarının da bakımlı olması gerektiğinin altını çizen İMEAK DTO İzmir Şubesi Meclis Üyesi ve Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, "Hatta isimlerinin "Balıkçı Marinaları" olması gerekiyor. Marinaların fiyatlarının yüksek olması nedeniyle yatlar balıkçı barınaklarını tercih ettiği için balıkçı teknelerine yer kalmıyor. Bunun yanında balıkçılar kışın sığınacak yer bulamadıklarında ve balık tahliyesi için rampaya ihtiyaç duyduklarında marinaları kullanabilmeleri gerekiyor" dedi.

D-Marin Didim Marina Müdürü Ahmet Arıcasoy, Didim'de bulunan balıkçı tekneleri için D-Marin Didim Marina'nın gümrük binasının olduğu yere rampa yapılacağı bilgisini verdi.

Setur Kuşadası Marina Müdürü Çağlar Altuntaş ise Kuşadası Setur Marina'da balıkçı teknelerine uygun fiyatlı olarak kış sezonunda barınma ve uygunluk durumuna göre balık tahliyesi için yer verilebileceğini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Öztürk Ayvalık Didim İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title