Haberler

Marina Projesi Yarışması Sonuçlandı

Adana Genç İşadamları Derneği’nin (Adana GİAD) Seyhan Baraj Gölü’ne yönelik organize ettiği Adana Marina Port/Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması’nda derece alan eserler kamuoyuna açıklandı.

Adana Genç İşadamları Derneği'nin (Adana GİAD) Seyhan Baraj Gölü'ne yönelik organize ettiği Adana Marina Port/Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması'nda derece alan eserler kamuoyuna açıklandı.

Sheraton Adana Otel'de gerçekleştirilen ödül ve lansman gecesinde, So Mimarlık tarafından hazırlanan projenin birinci olduğu duyuruldu. Organizasyonda tanıtılan, Türkiye'nin ünlü mimarlık firmalarının hazırladığı ve dereceye giren çalışmalar büyük ilgi gördü. Adana GİAD Başkanı Tamer Gülcan gecenin açılışında yaptığı konuşmada, 2 yıl önce fikir aşamasındaki hayali projelendirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

TURİZME FARKLI PENCERE

Adana GİAD ailesi olarak Adana'nın her alanda lider olacağına inandıklarını belirten Başkan Gülcan, "Adana'nın en önemli değerlerinden biri su kaynağı. Kent merkezini ikiye bölerek akan Seyhan Nehri için önce fikir jimnastiğini yaptık. Sonra ortak aklımızı Seyhan Gölü üzerinde yoğunlaştırdık" dedi.

Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde projeler ortaya koyan başarılı mimarlık firmalarıyla çalıştıklarını ve Adana Marina Port/Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması'nı düzenlediklerini kaydeden Gülcan, "Çalışmalarımızın Adana'nın cazibe merkezi olma iddiasına önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Turizme farklı bir pencere açacak bu projemizin uygulanması Adana'yı sadece bölgenin çekim merkezi yapmayacak, sadece ekonomisine önemli katkı sağlamayacak. Toplumsal kaynaşmaya, sosyal gelişmişliğimize de çağdaş bir pencere kazandıracak" diye konuştu.

BAŞKA PROJELER DE GELECEK

Adana GİAD'ın geçmişte olduğu gibi söylemden öte icracı, projeci tutumunu sürdürmeye devam edeceğini belirten Gülcan, "Bugün bölgenin turizm açısından cazibe merkezi olmasını sağlayacak projelerimizi yarın tarımda, sanayide, enerjide geliştireceğimiz projelerle zenginleştireceğiz. Bu çabamızda kentini ve bölgesini seven herkesin bizlerle birlikte olacağına yürekten inanıyoruz. Düşüncemizi projelendirdiğimiz gibi yerel ve merkezi kurumlarımızla birlikte çalışarak projemizin hayata geçmesini sağlayacağız. Çünkü biz, yatırım yapmaktan mutlu olduğumuz bu kenti çok seviyoruz" dedi.

RAHATLIĞI SEVMEYENLER

Etkinliğe katılan TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça da başarılı işlerin rahatlıktan rahatsızlık duyanlar tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Adana GİAD'ın da rahatlıktan rahatsızlık duyan etkin derneklerden biri olduğuna dikkat çeken Onatça, "Bugün AGİAD, turizmde bölgeye yeni bir vizyon kazandıracak projeyi gündemimize getiriyor. Üstelik bu çaba sözde değil. Üzerinde çalışılmış, projelendirilmiş. Yetkililere adeta 'İşte ortak akılla düşündük, projelendirdik' deniyor. İşin en zor kısmı hayal etmek ve onu projelendirmektir. Gerisini yapmak çok kolaydır. O yüzden AGİAD'ı tekrar kutluyorum" dedi.

ÇEVRECİ PROJELER

Projeleri değerlendiren jürinin başkanı Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cana Bilsel de AGİAD'a mimarlık mesleğine sağladığı katkıdan dolayı teşekkür etti. Bilsel, dereceye giren projelerin çevreci yönüne dikkat çekerek, eserin Adana'ya kazandırılması durumunda bölgenin çekim merkezi olabileceğini söyledi. Daha sonra proje yarışmasında birinci olan eserin lansmanı yapıldı. So Mimarlık tarafından hazırlanan proje konusunda bilgi veren Mimar Sevince Bayrak, "Seyhan Gölü'nün yaban hayatı koruma kapsamında değerlendirildiğini belirterek, çalışmayı bu pencereden bakarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Adana GİAD'ın proje lansmanına Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, AGİD Başkanı Seyfettin Alpat, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, Adana GİAD Başkan Yardımcıları Ümit Özer, Sefa Noyaner, Adana GİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş ve çok sayıda iş dünyası temsilcisi katıldı.

TRAMVAY HATTI BİLE VAR

Adana Marina Port/Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması'nın birincisi olan eserde kano, kürek, yelken gibi su sporları için alanlar, işyerleri, plaj, bisiklet ve yürüyüş parkurları, tramvay hatları, restoranlar, balık tutma mekanları gibi tesisler yer alıyor. Marina projesinde gölün mevsimsel su seviyesine göre adapte olacak bitki örtüsü kullanılıyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Seyhan Baraj Gölü Sheraton Otel Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title