Haberler

Margarin Hakkında Bilinmeyen 7 Gerçek

Güncelleme:

Tüketimi oldukça fazla olmasına karşın tüketicilerin en çok merak ettiği konuların başında margarinin içeriği, yararları ve zararları geliyor.

Kafalar karışık: Margarin yemeli miyiz yememeli mi? Margarinlerde doymuş yağ var mıdır, yok mudur? Kolesterol içerir mi içermez mi? Bu yüzden de MÜMSAD/ Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği zaman zaman margarin hakkında merak edilenlere cevap olmak üzere raporlar yayınlıyor.

MARGARİN HAKKINDA BİLİNMEYENLER

Birkaç yıl önce MÜMSAD'a üye firmaların ürettikleri margarinler, raflardan toplanarak analiz edilmiş ve bu analizlerle margarinlerin karnesi çıkarılmıştı. Bu analizler sonucunda trans yağ içermediği ortaya çıkan dernek üyesi firmaların, modern teknolojilerle ürettikleri bitkisel margarinler, ambalajlarında 'Trans Yağ Yoktur' etiketi taşımaya başladı.

TRANS YAĞ VAR MIDIR?

Trans yağ vücudumuzdaki kötü kolesterol artıran bir risk faktörüdür. MÜMSAD üyesi kuruluşların modern teknolojilerle ürettiği bitkisel margarinler trans yağ içermez ve ambalajlarında "Trans Yağ Yoktur" etiketi taşır.

MARGARİN A ve D VİTAMİNLERİ İÇERİR

A vitamini görme fonksiyonu, sağlıklı bir cilt ve bağışıklık sistemi için önemlidir. D vitamini ise güçlü kemik ve diş sağlığı için gereklidir. Bu vitaminler ancak yağlarla birlikte tüketildiğinde vücudumuz tarafından emilir ve faydalı olur. Bitkisel margarin, sağlığımız için gerekli olan bu vitaminleri içerir.

ASLINDA SAĞLIKLI

Bu karneye sahip, gelişmiş teknolojilere uyumlu firmalar; yeni modern üretim yöntemlerini ve bilgilerini kullanarak günümüzün modern margarini üretmektedirler. Bitkilerde ve bunlardan elde edilen bitkisel yağlarda kolesterol yoktur. Margarinler, ayçiçek, soya ve palm yağı gibi bitkisel yağlardan üretildikleri için doğal olarak kolesterol içermezler. Margarinler kolesterol içermemekle birlikte; Omega 6 ve Omega 3 çoklu doymamış yağları içermeleri nedeniyle sağlıklı bir beslenme düzeninde yer alabilirler. Margarin, A ve D vitamini gibi yağda çözünen vitaminleri içermektedir. Böylece vücut tarafından üretilemeyen ve dışardan alınması gereken ve yağda eriyen bu vitaminlerin hem vücuda alınmasına hem de vücut tarafından kullanılmasına katkı sağlamaktadır. Margarin, bu özellikleri ile dengeli beslenme (optimal beslenme) kuralları çerçevesinde rahatlıkla tercih edilebilecek bir yağ seçimidir.

MARGARİN HAKKINDA 7 GERÇEK

MÜMSAD'ın yaptığı araştırma sonuçlarını kısaca sıralayacak olursak...
Margarin tamamen bitkisel yağlardan üretilir
Margarin kolesterol içermez
Margarin trans yağ içermez
Margarin beslenme çeşitliliğine katkı sağlar
Margarin Omega 3 ve Omega 6 yağları içerir
Margarinde A ve D vitaminleri bulunur
Margarin iyi bir enerji kaynağıdır

Kaynak: Haberler.Com / Yaşam

Sağlık Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (60)

ALİ:

Utanmasalar margarini 3 öğün önerecekler cahilleri kandırın satıcılar siz

49
2
yanıtYanıtla
yalan_habermobilWeb@haberler.com:

Okadar mı saglıklı Kötü yanlarını hiç mi yokmuş SOYKIRIM kadar buda yalan

47
0
yanıtYanıtla
mehmetMobil-IOS:

hahahaaa,, margarin lobisi harekete geçmiş

40
1
yanıtYanıtla
AyıptırMobil-IOS:

Margarin satışları düştü herhalde hangi firmanın sponsorluğunda bu haber

40
0
yanıtYanıtla
muslim:

kesinlikle inanmayın bu margarinler yahudilerin hastalık silahıdır, ilaç satmak için böyle zehirler yediriyo şerefsizler, yahudiler yemeniz için teşfik ediyo yanaşmayın. . .

27
5
yanıtYanıtla
REKLAMLAR:

BİR REKLAM OKUDUNUZ.

29
2
yanıtYanıtla
mehmet:

Satışlar duştu paralı haber

30
0
yanıtYanıtla
ÖZDEMİR:

MARGARİNCİLER DERNEGİNİN REKLAMLARINI İZLEDİNİZ İYİ UYKULAR

28
0
yanıtYanıtla
GIDA TEKNİKERİ:

BUNLAR HALA BİZİ 70Lİ 80Lİ YILLARDA ZANNEDİYOLAR HERALDE. EWET GEÇMİŞTE BİZİ AYNEN BÖYLE REKLAMLARLA KANDIRMIŞLAR. AMA O CAHİL ZAMANLARIMIZDI. TÜRKİYEDE O ZAMANLAR GIDA ANALİZİ DİYE BİR KAVRAM YOKTU. ŞİMDİ ÇOK ŞÜKÜR HEPSİ VAR VE BU TARZ REKLAMLARA GEREK KALMADAN NEYİN İYİ NEYİN KÖTÜ OLDUĞUNU AYIRT EDEBİLECEK TEKNOLOJİYE VE BİLİNCE SAHİBİZ. . .

23
0
yanıtYanıtla
Ferruh Gencey:

30 gram margarin herşeye deva. . . . . . . ancak günlük 30 gramı geçerseniz. . . yandınız. . .

4
18
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title