Haberler

Mardinli Vekil, GAP'ın Suyu İçin Bastırıyor

Güncelleme:

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, GAP Sulama Kanalları'nın bürokratik hiyerarşiye takılıp kalmadan bölgeye biran önce ulaşması için proje çalışmalarını yakından takip etmeye devam edeceğini söyledi. Beyaz Gazete'nin haberine göre, Milletvekili Çankırı, yaptığı açıklamada, GAP Sulama kanalları ile Mardin depolama istasyonlarının tamamlanmasının bölgedeki tarımsal üretim ve ekonomik kalkınma açısından hayati önem taşıdığını belirtti. Bu kapsamda, çeşitli ziyaretler yaparak, projeyi yakından takip ettiklerini belirten Çankırı, şunları kaydetti: "İhalesi yapılmış olan Mardin Ceylanpınar Ovaları Sulamaları Aşağı Mardin Ana Kanalı 3. Kısım İkmali İnşaatı, Mardin-Ceylanpınar Ovaları Cazibeli Sulama kanallarının 3.Kısım Şebeke inşaatı ve Mardin Cazibeli Depolama İstasyonu Sulaması inşaatlarında devam eden çalışmaları irdeledik. GAP Sulama Kanalları'nın bürokratik hiyerarşiye takılıp kalmadan bölgeye biran önce ulaşması için proje çalışmalarını yakından takip etmeye devam edeceğiz."

BÖLGEDE BİR TOPLANTI YAPILABİLİR
Milletvekili Çankırı, projelerin daha hızlı ilerlemesi, sorunların çözümüne katkı sağlayacağı düşüncesi ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü üst yönetimi, Diyarbakır ve Şanlıurfa Bölge Müdürleri, Tarım Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Arazi Toplulaştırma ve TİGH Daire Başkanlarının, bölge Milletvekillerinin, ihalesi tamamlanan projelerin inşaatlarını yapan yüklenici firmaların yetkililerinin de hazır bulunacağı bir toplantının bölgede yapılmasının faydalı olacağını düşünerek, Mardin'de bir toplantı düzenleme karar aldıklarının sözlerine ekledi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Yaşam Politika Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title