Haberler

Mardinli Sporcuya Havaalanında Karşılama

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Süleyman Solhan İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencisi Abdüzaziz Danış'ın, Fas Morocco Casablanca'da 10 bin metre yıldızlar yürüyüşünde ikinci oldu. Danış'ı ilçeye gelişinde Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ile çok sayıda kişi karşıladı.

Süleyman Solhan İmam Hatip Lisesi 2. sınıf öğrencisi Abdüzaziz Danış, 15 gün önce Balkan şampiyonasında katılmış yıldızlar dalında 10 bin metrede birinci olmuştu. Geçtiğimiz Cumartesi günüde Morocco Casablanca'da 10 bin metre yıldızlar yürüyüşünde ikinci olan Danış, 15 - 19 temmuz Kolombiya'da yapılacak dünya yıldızlar yürüyüş şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Yarışmaların ardından ilçeye gelen Danış'ı havaalanında karşılayan Kaymakam Ermiş, Kızıltepe olarak öğrencilerinin başarısından dolayı gurur duyduklarını söyledi. Kaymakam Ermiş, "İlçemizde şu an Sor Lisesi'nin yapımına başlandı. İnşallah Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu açılması konusunda rektörlüğümüzün bir senato kararı oldu. YÖK'ten onay bekliyoruz. Sporcumuzu kendisini havaalanında karşıladık, kendisi çok duygulandı" dedi.

Mardin Gençlik ve Spor il Müdürü Mustafa Kuzu da, "Abdülaziz Danış bizim Kızıltepe'den çıkan ilk milli sporcumuz. Özellikle son 3-4 senedir spora yaptığımız yatırımların başarılı sonuçlardan birisidir. Atletizmde bizim daha önce Ömer Alkanoğlu isminde bir sporcumuz vardı, milli sporcu Abdülaziz'in başarısından bir gün öncesinde 16 yaşındaki genç sporcumuz Ömer Alkanoğlu kros dalında o da milli takıma seçildi. O mutlu haberi de almıştık. Abdülaziz'in katıldığı bu yarışma özel bir yarışmadır uluslararası bir yarışma, Müslüman ülkelerin katıldığı bir yarışmadır. Bu yarışanın önemi şudur, aslında dünya şampiyonası öncesi bir alışma evresi açısından önemlidir. Dolayısıyla bu yarışmada başarılı bir sonuç alması özgüven vermesi açısından Abdülaziz için iyi olduğunu düşünüyoruz, sporcumuzu tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Mardinli sporcu Abdülaziz Danış havaalanında yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum, iyi derece yaptım. Birincilik için gittim ama hava şartlarından dolayı ikinci oldum. İnşallah önümüzdeki yarışta Kolombiya'da yapılacak dünya şampiyonasında birinci olacağım. Bu güzel karşılamadan dolayı çok sevindim herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızıltepe Mardin Solhan Fas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title