Haberler

Mardinli Gazeteciler, Op. Dr. Karakuş'u Ziyaret Etti

Mardin Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fuat Karakuş'u makamında ziyaret etti.

Mardin Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fuat Karakuş'u makamında ziyaret etti.

Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü ve beraberindeki heyet, Karakuş'tan birliğin yaptığı hizmetler hakkında bilgi aldı.

Karakuş, Mardin'e atandıktan sonra zarar eden sağlık kurumlarını kontrol altına aldıklarını ifade ederek, "Yedi ay gibi kısa bir dönemde yaptığımız ilk iş, zarar eden sağlık tesislerimizi mercek altına alıp,mali disiplin sağlamak oldu. Zarar eden büyük hastanelerimizin gereksiz yapılan harcamalarını kontrol altına almak için bütün mal ve hizmet alımlarını merkezi alım sistemine dahil ederek sağlık harcamalarında çok büyük tasarruflar elde ettik. Gelir kalemlerimizin de daha sıkı bir takibini sağlayarak hastanelerimizin gelirlerini arttırdık ve döner sermayelerimize büyük katkılar sunduk." dedi.

Mardin'in ADSM, Midyat, Derik ve Savur ilçelerinde bulunan hastanelerin asansör problemlerini çözdüklerine değinen Karakuş, yaptığı hizmetler hakkında şöyle konuştu:

"Mardin ve Kızıltepe Devlet Hastanelerimizin MR görüntüleme hizmetinin ihalesini sonuçlandırıp vatandaşlarımıza daha kaliteli ve ucuz hizmeti sunduk. Derik Hastanemize tomografi ünitesi kurma çalışmalarımızı başlattık. Aylardır çok zor şartlar altında hizmet veren Nusaybin Devlet Hastanemizin gerekli bakım ve onarımlarını tamamlatıp hizmete hazır hale getirdik. Yakında Midyat ve Nusaybin Devlet hastanelerimiz için MR görüntüleme hizmeti almak için çalışmaya başladık. Bunun yanında Mardin Devlet hastanemizde eksikliği hissedilen yanık ünitesi ve diğer alanlardaki eksikleri gidermek için çalışacağız. Uzun vadede ise amacımız çok daha kapsamlı, sağlık kampüsü görevi yapan bir bölge hastanesi ile ihtiyaca tam anlamıyla cevap verebilecek modern bir kadın doğum ve çocuk hastanesini Mardin'e kazandırmak olacaktır."

Mardin ve ilçelerinde bulunan ağız ve diş sağlığı hastanelerinden de bahseden Karakuş, "Mardin ağız ve diş sağlığı merkezinin ünite sayısını arttırıp diş hastanesine dönüştürüp,aynı şekilde bu hizmeti Midyat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile geliştirmeye çalışacağız. Savur ve Derik hastanelerini ihtiyaca cevap verebilecek hale getirmek istiyoruz. Derik Devlet Hastanesine acil olarak gerekli olan yoğun bakım ile diyaliz ünitesini hayata geçirme çabalarımız sürüyor. Kızıltepe Devlet Hastanemizin yoğun bakım ünitesinin kapasitesini artırma araştırmalarımız sürmektedir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Fuat Karakuş Mardin Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title