Haberler

Mardinli Gazeteciler Batman'da

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC), Konrad Adenauer Stiftung Derneği ile ortak düzenlediği "Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim" seminerlerine Mardinli gazeteciler yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC), Konrad Adenauer Stiftung Derneği ile ortak düzenlediği "Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim" seminerlerine Mardinli gazeteciler yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Konrad Adenauer Stiftung Derneği ile ortak gerçeklediği "Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim" seminerlerinin 71'incisi Batman'da Mezopotamia Ancient Otel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Seminere, Batman Valisi Azmi Çelik, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Akel ve çok sayıda gazeteci katıldı. Seminerde konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, gazetecilerin kamuoyu adına eleştirdiğini söyledi. Olcayto, "Bu yüzden hiçbir zaman sevilmemişlerdir. Gazeteciler birçok zorlukla karşılaşıyor. Bunlardan biri de sansür ve yayın yasağıdır. Bizde de en son Musul haberlerine getirilen yayın yasağıyla bunu yaşadık. Tüm dünyanın öğrendiği, bildiği bir şeyi Türkiye halklarının bilmemesi aynı zamanda bir hak ihlalidir. Bu çerçevede dava açtık. Sonucunu bekliyoruz" dedi.

Seminerin açılışında bir konuşma yapan Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel de yerel medyanın halkın nabzını tutmak için yol gösterici olduğunu söyledi. Bölgede hep kavga ve kan gördüklerini belirten Akel, "Bölgede yaşananların tüm dünyaya aktarılması gerekiyor. Bu da yerel basının misyonu" diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra seminer oturumlarla devam etti. TGC Batman Temsilcisi Arif Arslan'ın moderatörlüğü yaptığı birinci oturumda Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Erinç "Günümüzde gazetecilik" ve TGC Genel Saymanı Gülseren Ergezer Güver de "Gazetecilik etik ilkeleri" konuları üzerinde sunum yaptı.

Seminere Mardin'den katılan Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kadir Üründü de Batman'da düzenlenmekte olan eğitim seminerinin gazetecilerin gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı. Üründü, "Bölgede gazetecilik alanında görev yapan basın emekçilerinin haber ve habercilik alanında bilinmesi gereken öğeleri işin ehli olan isimlerden birinci ağızdan dinleyip, soru ve cevaplarla eksik ve aksaklıklarını gideriyor olmaları meslek açısından oldukça önemlidir. Kamuoyunun bilgi edinme hakkında önemli bir köprü görevi ifa etmekte olan gazetecilerin gelişimi için bu gibi mesleki eğitim seminerlerin daha sık aralıklarla yapılması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konrad Adenauer Stiftung Gülistan Akel Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title