Haberler

Mardinli Çocukların Bursa Keyfi

Cumhurbaşkanlığının da desteklediği proje kapsamında Bursa’ya gelen ve Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’nde rehabilitasyon tedavisi gören terör mağduru çocuklar, Bursa’ya hayran kaldı.

Cumhurbaşkanlığının da desteklediği proje kapsamında Bursa'ya gelen ve Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi'nde rehabilitasyon tedavisi gören terör mağduru çocuklar, Bursa'ya hayran kaldı.

Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık tarafından ağırlanan Mardinli çocuklar, ilk kez geldikleri kentte özellikle tarihi mekanlara hayran kaldı. Nusaybin Çocuk gelişim Merkezi'nde kişisel gelişimleri için rehabilitasyon programın uygulanan çocuklar, Cumhurbaşkanlığının gerçekleştirdiği proje kapsamında Bursa'ya gelerek stres attı. Mardin'de terör mağduru olan ve köylerde yaşayan asosyal çocuklar, Bursa'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Mardinli çocuklara yönelik yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğe değindi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu topraklarda yaşayan herkesin devleti olduğunu, Çanakkale'de Türk'ün yanında Kürt'ün de savaştığını ve şehit düştüğünü aynı dine mensup kardeş olduklarını vurgulayan Başkanvekili Karlık, "Bizler Peygamber Efendimizin ümmetiyiz. Türk'ü de Kürt'ü de Arap'ı da Çerkez'i de hepimiz biriz. İnşallah yaşadığımız bu zor günler çok yakında son bulacak. Hangi şartlarda olursak olalım; vatanımıza, milletimize, dinimize sahip çıkalım. Oyuna gelmeyelim" dedi.

Başkanvekili Karlık, ziyaretin ardından Mardinli çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirerek onlara Büyükşehir Belediyesi'nin hediyelerini takdim etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Mardin Güncel Haberler

title