Haberler

Mardinli Aile Sahte Kimlikle Almanya'da Suriyeli Mülteci Oldu

Güncelleme:

Suriye'deki iç savaş sonrası Avrupa'ya yaşanan büyük göç akını, Irak ve Afganistanlı mültecilerin yanı sıra Türkiye'den Avrupa'ya gitmek isteyen kimi ailelere de umut kapısı oldu.

Avrupa'ya gitmek için her türlü yolu deneyen sığınmacılar, yeni bir yöntem keşfetti. Avrupa'nın Suriyelilerin sığınma taleplerini hızlı yapması üzerine sığınmacılar, sahte pasaportla "Suriyeli" olmaya başladı. 5 kişilik Mardinli bir aile, bu yöntemle Almanya'ya gitti ve Suriyeli mülteci oldu.

Suriye'deki iç savaş sonrası Avrupa'ya yaşanan büyük göç akını, Irak ve Afganistanlı mültecilerin yanı sıra Türkiye'den Avrupa'ya gitmek isteyen kimi ailelere de umut kapısı oldu. Göçmen kabul eden Avrupa ülkeleri, Suriyelilerin sığınma taleplerine hızlı bir şekilde olumlu yanıt veriyor. Bu nedenle Türklerin de arasında bulunduğu Irak, Afganistan, Lübnan ve Pakistanlı pek çok sığınmacı, Suriye kimliğine sahip olmak için sahte pasaporta başvuruyor.

İstanbul'da yaşayan 5 kişilik Mardinli bir aile aynı yöntemle Almanya'da "Suriyeli mülteci" oldu. Sığınma başvurusunda bulunan ailenin başvurusu kabul edildi. 3 çocuklu ailenin bir yakını Suriyeli olarak sığınma talepleri kabul edilen ailenin yolculuğunu anlattı.

İstanbul'da Suriyeli bir kişiden sahte Suriye kimliği ve pasaportu alan aile, daha sonra da göçmen kaçakçılarına 15 bin Euro ödeyerek bir TIR dorsesinde kaçak olarak Bulgaristan'a geçti. Buradan da 4 saat yürüyerek Yunanistan'a ulaşan aile, daha sonra gitmek istedikleri Almanya'ya gönderildiler.

İLKİNDE BAŞARISIZ OLMUŞLAR

Sürekli bir işi olmayan 35 yaşındaki babanın eşi ve çocuklarıyla birlikte daha önce de sahte Suriye pasaportuyla Bulgaristan'a gittiğini ancak oradan Türkiye'ye geri gönderildiğini anlatan yakını, şunları söyledi:

"Göçmen kaçakçıları yine sahte pasaportla aileyi turist vizesiyle Bulgaristan'a gönderdi. Oradan Yunanistan'a geçip Almanya'ya gideceklerdi. Fakat Bulgar yetkililere otel rezervasyon belgesini göstermedikleri için geri gönderildiler. Gitmemelerini söyledik. Sonuçta bir daha gerçek kimliğini kullanamayacağını söyledik. Ama 'Çocuklarım için gideceğim' dedi. Yılbaşından bir hafta önce Almanya'ya ulaştıklarını ve sığınma taleplerinin kabul edildiğini söyledi."(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Almanya Suriye Irak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title