Haberler

Mardin2demirören Ailesinin Yaptırdığı Ana Okulunu Bakan Şimşek Açtı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Tülen-Erdoğan Demirören tarafından yaptırılan Ana Okulu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından törenle açıldı.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Tülen-Erdoğan Demirören tarafından yaptırılan Ana Okulu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından törenle açıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Toplumsal Girişim Merkezi (TOGEM) tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu'nda TOGEM'e yardım ve destek veren hayırseverlere plaket törenine katıldı. Törene Bakan Şimşek'in eşi Esra Şimşek, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, kamu kurum ve sivil toplum örgütü temsilciler katıldı.

TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, bugünü kadar 'Ana sınıfsız okul kalmasın projesi' ile bugüne kadar Türkiye genelinde 204 anaokulu yaptırdıklarını söyledi. Gülbaran, Almak için uzanan el nereden gelirse gelsin, vermek için uzanan elle birleştirmeye görev edindik. Bir köprüyüz biz. Sizlerin yardımlaşma, paylaşma, dayanışma sevdasıyla dimdik ayakta duran bir köprü. Kartopu misali büyüyoruz. Tek bir gezici anaokulu ile başlayan projemize inanan ve bize güvenerek bizimle yola çıkan herkese sonsuz teşekkürler. Türkiye'nin değişik illerinden 49 anasınıfını ve bugün açılışını yapacağımız Kızıltepe'deki 3 derslikli okul öncesi eğitim birimini Sayın Erdoğan Demirören beyefendi ve eşleri Tülin Demirören hanımefendi yaptırdılar. Kendilerine minnettarız. TOGEM ailesinin ve ülke çocuklarının gönlündeki yerleri bambaşka. İyi ki varlar, iyi ki bizimledirler. TOGEM ve çocuklarımız adına şükranlarımızı sunuyorum dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, burada yaptığı konuşmasında eğitime verdikleri önemi anlattı. Konuşmasına Başbakan'la bu sabah görüştüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu ve selamlarını getirdiğini belirterek başlayan Şimşek, 2012 bütçesinden eğitime iktidara geldikleri günden buyana eğitime öncelik verdiklerini, bütçeden en fazla kaynağı eğitime aktardıklarını anlattı. Üniversitelere de büyük imkanlar sağladıklarını belirten Bakan Şimşek, son 4 yıl içinde küresel krize rağmen 36 bin yeni akademisyen kadrosu açtıklarını sözlerine ekledi.

BÜTÇEDEN EĞİTİME 56,3 MİLYAR AYRILDI

Beşeri sermayenin kalitesini artırmak için eğitime 2012 yılında da daha fazla kaynak ayrılacağını, Milli Eğitim Bakanlığı bütçe ödeneklerini yüzde 14,8 oranında artırılarak 39,2 milyar TL'ye çıkartıldığını anlatan Şimşek, şöyle dedi

Böylece Milli Eğitim Bakanlığı en büyük bütçeye sahip icracı bakanlık olma özelliğini sürdürmektedir. AK Parti hükümetleri döneminde 2002'de 11,3 milyar TL olan toplam eğitim bütçesini ise yaklaşık 5 katına çıkararak 2012'de 56,3 milyar TL'ye yükseltiyoruz. Eğitime eski para ile 56 katrilyon para aktardık. Bu dönemde enflasyondaki oran daha düşük olmasına rağmen eğitme desteğimizi 5 kat artırdık. dünyadaki gelişmiş ülkelerle aramızdaki mesafeyi kapatacaksak eğitime önem vererek bunu yapmamız lazımdedi.

Bakan Şimşek, daha sonra Kızıltepe İlçesi'nde 3 derslikli anaokulu yaptıran Tülin-Erdoğan Demirören çiftine teşekkür ederek, Tülin Erdoğan adına Celal Bayır'a, Erdoğan Demirören adına ise bağımsız Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez'e birer plaket verdi. Törende daha sonra Bakan Şimşek, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ile birlikte TOGEM'e katkı sunan işadamlarına birer plaket verdi.

Tören sonunda Mardin TOGEM tarafından Mardin'de maddi durumu düşük olan 2 bin 500 öğrenciyi temsilen 25 öğrenciye sahnede hediyeleri Bakan Şimşek ve hayırsever işadamları tarafından verildi.

Törende ayrıca kendilerine okul yaptırdığı için Tülin-Erdoğan Demirören çiftine teşekkür eden 6 yaşındaki Cemil Barış yaptığı konuşması ile salondakilerden büyük bir alkış aldı.

DEMİRÖREN ÇİFTİNİN 49'UNCU OKULU KIZILTEPE'DE AÇILDI

Maliye Bakanı Şimşek daha sonra Kızıltepe İlçesi'nde Tülin-Erdoğan Demirören çifti tarafından Türkiye genelinde farklı illerde TOGEM Vakfı işbirliğiyle yaptırdıkları anaokullarının 49'uncusunun açılışını yaptı. Kızıltepe Süleyman Demirel İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan 3 derslikli anaokulunun açılışını Bakan Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı birlikte yaptı.

Anaokulunda eğitim gören öğrencilerle yakıdan ilgilenen ve yapılan resimleri öğrencilerle birlikte boyatan Bakan Mehmet Şimşek, Bir Mardinli olarak Mardinli çocukların daha iyi bir gelecek adına daha iyi ortamlarda eğitimlerini sürdürebilmeleri için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

ÖĞRENCİLERLE KÜRTÇE KONUŞTU

Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Bakan şimşek, minik öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencilerle ilgilenirken kendileri ile Kürtçe konuştu. Öğrencilere Kürtçe isimlerini soran Şimşek, daha sonra bir öğrenciye kırmız renkte verdiği oyuncağını beğenmemesi üzerine, Benim bildiğim Kürtler kırmızı severdi diyerek oyuncağını değiştirdi.

Bakan Şimşek açılışa geldiği sırada kendisini karşılayan öğrenci velileri olan bayanlarla selamlaşırken, Kürtçe konuşması dikkat çekti. Şimşek, yöresel giyimleriyle açılışta bulunan kadınlara Türkçe 'Nasılsınız iyimisiniz' anlamına gelen Kürtçe, 'Hun Çawanı- başı' diye sordu. Kadınlar da Kürtçe 'sağbi', (iyiyiz) diye karşılık verdi.

AŞURE DAĞITTI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açılış öncesinde Cuma Namazı'nı mak üzere Fuat Yağcı Cami'inde kıldı. Cuma Namazı çıkışında Mardin Belediyesi ve Mardin Müftülüğü tarafından hazırlanan Aşure kazanları başına geçerek vatandaşa aşure dağıttı. Aşure dağıtımı sırasında vatandaşlarla sohbet Bakan Şimşek, aşurenin içindeki birbirinden farklı gıdaların verdiği tat gibi, Mardin'deki birbirinden farklı kültür, din ve ırkların yaşantısının da aynı tadı verdiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title