Haberler

Mardin Valisi Taşkesen Derik'te İftar Programına Katıldı

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Derik İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Derik İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Derik Aydın Ayaydın Öğretmenevi'nde gerçekleşen iftar programına Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Mardin İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Vural Erol, İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci, İlçe Emniyet Amiri Vuslat Kılıç, İlçe Müftüsü Yaşar Toker, şehit ve gazi aileleri, kanaat önderleri mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kurum amirleri katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşan Vali Mustafa Taşkesen, Mardin dışında ilk defa bir ilçede iftar programına katıldığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Ömerli ilçesinde meydana gelen olayın kendilerini üzdüğünü belirten Vali Taşkesen, "Bu kan davası hem ocakları söndürüyor hem de bizlerin yüreğini dağlıyor. Bir kaç gün önce bu kan davası yüzünden 4 vatandaşımızı kaybettik. Aileler perişan, yaralılar perişan, askerlerimiz orada nöbet tutuyor onlar perişan yani herkes perişan. Sizler bu yörenin insanı olarak daha iyi bilirsiniz ki bu böyle devam edecek gibi. Sizler bu konuda daha bilgi sahibisiniz ama yörenin maalesef içinde bulunduğu şartlar, ta bin 400 sene önce hazreti peygamberimizin (sav) ayaklar altına aldığı kan davası hala devam etmesi şaşırtıcı,üzücü ve hayret verici. Buna rağmen biz hala o adeti devam ettiriyoruz ve ocaklarımızı, yüreğimizi yakıyoruz. Bu durumun bir an önce son bulmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Derik İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci ise, Ramazan ayı ile birlikte herkesin farklı bir atmosfere girdiğini söyledi. Kaymakam Demirci, "Birlik ve beraberlik içinde yaşamak, paylaşma ve kaynaşma hissiyatımız bu ayda zirve yapıyor. Toplum olarak düşmanlıkları, kinleri, nefretleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakıyoruz. Ramazan ayında bizi biz yapan kültürümüzün ve sosyal kodlarımızın vazgeçilmezi, insani değerlerimizi eksiksiz ve kusursuz bir biçimde yaşamaya çalışıyoruz. Ramazan ayının iftar sofrasının sinesi o kadar geniş ki hangi inançta olursa olsun, oruç tutanı veya tutmayanı, farklı kültürde olanı hepsini bağrına alıyor ve herkesi bir masa etrafında topluyor. Aslında biz demokrasiyi tam olarak Ramazan ayında yaşıyoruz. Bugün yoğun programlarına rağmen bizi kırmayıp, onurlandıran Valimiz Mustafa Talşkesen'e şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İftar yemeğinin ardından Vali Taşkesen muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Vali Taşkesen daha sonra Mardin'e döndü. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Taşkesen Ahmet Demirci Mardin Derik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title