Haberler

Mardin Valisi Koçak, Deyrulzafaran Manastırı'nı Ziyaret Etti

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Deyrulzafaran Manastırı'nı ziyaret etti.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Deyrulzafaran Manastırı'nı ziyaret etti.

Koçak, manastırda, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve Mardin Kiliseler Vakfı Yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti.

Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Koçak, Mardin'de farklı dinlerin ve dillerin bir arada yaşadığı hoşgörü kültürünün dünyaya örnek olabileceğini söyledi.

Medeniyetlerin, kültürlerin iç içe yaşadığı birlikte yaşam kültürünün en gelişmiş örneklerinden birinin Mardin olduğunu belirten Koçak, bu örneğe başta Ortadoğu olmak üzere bütün çatışma bölgelerinin şiddetle ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aslolan insanların gönüllerinin genişliğidir. İnsanlar gen geniş mekanlarda da yaşasa kalbi dar ve fakir ise orada mutsuz olacaktır. Biz burada gönlü geniş insanlar ile her kesimden bir arada yaşamaktan son derece mutluyuz. Bu barış ortamının hem bölgeye hem de bütün dünyaya örnek olmasını ve yayılmasını temenni ediyorum. Bizler burada sadece söylem ve teroik olarak barıştan bahsetmiyoruz. Biz bu barışı hakketen yaşıyoruz. Burası bizim ortak vatanımızdır. Bu vatanda da beraber yaşamaktan da son derece mutluyuz. İnşallah bu sonsuza kadar devem edecek."

"Sevgi, barış ve huzur içinde yaşamak bizim en kutsal görevimizdir"

Metropolit Özmen ise, Vali Koçak'a "Evinize hoş geldiniz sefalar getirdiniz" diyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Buradaki manastırın Mardin tarihinin en önemli eserlerinden biri olduğunu aktaran Özmen, kentin birlikte yaşama kültürünün örnek bir model olduğunu söyledi.

Herkesin huzur ve barış içinde yaşamsı için dua ettiklerini vurgulayan Özmen, şunları kaydetti:

"Kanaat önderleri din adamları olarak bizim silahımız yok. Ama bizim duamız var. Dualarımızla Askerlerimize, polislerimize, valilerimize, bütün kardeşlerimize dua ediyoruz. Dualarımız, özellikle Ortadoğu'daki savaşların bir an önce durmasına vesile olur. Bölgemiz, çok kıymetli çok değerli ve kutsal bir bölge. Dünyada herkese yetecek kadar yer var. Sevgi,barış ve huzur içinde yaşamak bizim en kutsal görevimizdir."

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title