Haberler

Mardin Vali Koçak: Nusaybin'deki Operasyonlarda Sona Gelindi

Vali Koçak: Nusaybin'deki operasyonlarda sona gelindiMARDİN'den son valiler kararnamesiyle Aydın'a atanan Vali Ömer Faruk Koçak, 14 Mart'tan bu yana sokağa çıkma yasağı süren Nusaybin İlçesi'nde PKK'ya yönelik operasyonlarda sona gelindiğini söyledi.

Vali Koçak: Nusaybin'deki operasyonlarda sona gelindi

MARDİN'den son valiler kararnamesiyle Aydın'a atanan Vali Ömer Faruk Koçak, 14 Mart'tan bu yana sokağa çıkma yasağı süren Nusaybin İlçesi'nde PKK'ya yönelik operasyonlarda sona gelindiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın son valiler kararname ile Aydın'a atanan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, gazetecilerle bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mardin'e veda etmenin burukluğu, Aydın'a hizmet edecek olmanın heyecanını yaşadığını belirten Koçak, kentte veda etmeye hazırlanırken, görev yaptığı süre içerisinde bir gün bile yabancılık çekmediğinin söyledi.

Görev süreci içerisinde Dargeçit, Derik ve son olarak da Nusaybin ilçelerinde terörle mücadele konusunda önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden Vali Koçak, Derik ve Dargeçit'in teröristlerden temizlendiğini Nusaybin'de ise artık sona yaklaştıklarını dile getirdi. Koçak, "Mardin ruhu ve kimliğinden dolayı daima gülen bir şehirdir. Dışarıdan gelen insanları, gerek hizmet etmek üzere gerek ziyaret etmek üzere gerek tatilini geçirmek üzere buraya gelenleri kucaklayan bir şehir. Bunu teorik anlamda işte kültürlerin bir arada olduğu, milletlerin bir arada olduğu etnik açıdan, inançlar açısından çok renkli bir toplum diyoruz ama bunun formülünü bir arada yaşama olarak ortaya koymuş bir vilayet. Bu bir kimlik haline gelmiş, şehrin kimliği haline gelmiş. Burada ki tek istisna maalesef terör ile ilgili olan mücadeleydi. Bu zevkli bir mücadele değildi. Hepimizin canını acıtan, bizi inciten, vatandaşlarımızı mağdur eden bir süreçti inşallah onun da sonuna doğru yaklaşıyoruz. Üç ilçemizde bu anlamda sıkıntı yaşadık. İki ilçemizi daha önceden teröristlerden temizledik. Şimdi de Nusaybin'de sonuna yaklaştık artık" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ KADİRŞİNAS DAVRANDI"

Terörle mücadele konusundaki kararlı mücadeleyle birlikte devleti yanında görmek isteyen vatandaşı, terör örgütünden ayırarak mücadeleyi sürdürdüklerini kaydeden Vali Koçak, bunda da önemli bir başarının sağlandığını, vatandaşın olayları değerlendirirken bardağın dolu tarafına yoğunlaştığına şahit olduklarını söyledi. Terörle mücadele zor bir mücadeleydi ama bu mücadelenin devletin, hükümetin terörist ile vatandaşı birbirinden ayıran, teröristin mağdur ettiği vatandaşa da sahip çıkan bir duruş sergilediğini aktaran Koçak, "Devletin yanında duran vatandaşlarımıza karşı, devlet olarak gereğini yerine getirmeye çalıştık. Bu süreç içerisinde mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın yerine kendimizi koyarak, vatandaş hangi noktada devleti yanlarında görmek istiyorlar diye düşündük ve ona göre gücümüz yettiğince vatandaşlarımıza destek olmaya çalıştık. Şüphesiz ki, eksiklerimiz oldu ama ben görüyorum ki vatandaşlarımız bardağın hep dolu tarafını görmekten yana, hep kadirşinas davranıyorlar. Ben gerek kamu hizmetlerinde, gerekse de kamu hizmetinin diğer alanlarında vatandaşlarımızın kadirşinaslığına gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"TERÖRİSTLE BU ŞEHİRDEN TEMİZLEMEK MUKKADES BİR GÖREVDİ"

Terörle mücadele konusuna da değinen Vali Koçak, "İnsanları kucaklayıp, güler yüzüyle insanları kendine çekmeyi başaran şehirler vardır. Bir de insana asık suratla bakan şehirler vardır. Mardin, insanlara gülen, onları kucaklayan bir şehir. Bu şehre ihanet eden teröristler, şehrin genleri ile oynamaya çalışan bu teröristleri buradan temizlemek bizim için mukaddes bir görevdi. Bu görevi yaparken zaman zaman üzüldük, canımız acıdı, şehitlerimiz oldu. Burada bu şehrin insanlarına canlarıyla hizmet eden şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Allah hepsine rahmet etsin. Bu coğrafya zor bir coğrafya, zor olduğu kadar da kıymetli bir coğrafyadır. Bu coğrafyayı bu vatana ihanet edenlere, bu vatanı bölmek isteyenlere teslim etmeyeceğiz. Bunun böyle olduğunu aylar öncesinde de söylemiştim. Hatırlarsanız bu kandırılmışlara bir çağrıda bulunmuştum. Sonunuzu görüyorsunuz bu sonu göre göre bu yanlışı yapmayın. Ama aylar sonra bunu görerek teslim olanlar oldu. Bunu görmeyip ölenlerde oldu. 'Ya teslim olacaklar ya da ölecekler' demiştik. Teslim olanlar oldu teslim olmayanlarda öldü. Terörün sonu budur. 21'inci yüzyılda Moğolları, onlardan da kötüleri dediğimiz bu Vandalları buradan temizledik" dedi.

Yaklaşan Ramazan ayı içerisinde terör olayları nedeniyle Mardin'e göç eden ailelerin de aralarında bulunduğu il genelinde yerleşik olan dezavantajlı ailelerle birlikte toplamda 50 bin aile ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini belirten Vali Koçak, "Ramazan'da Ramazan ayının manevi havasına uygun bir şekilde gerek kurulacak iftar sofralarında gerekse de dağıtılacak gıda paketleri ile manevi atmosferi vatandaşlarımızla dayanışma, paylaşma içerisinde olacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nusaybin Mardin Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title