Haberler

Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Kentin tanıtımı ve gelişmesine katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara verilen Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülleri sahiplerini buldu.

Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) ve Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından kentin tanıtımı ve gelişmesine katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara verilen "Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülleri" sahiplerini buldu.

Vali Ahmet Cengiz, bir otelde düzenlenen ödül töreninde, Mardin'in, ev sahipliği yaptığı birçok medeniyete ait yapıyı bünyesinde harmanlayan çok önemli bir açık hava müzesi olduğunu söyledi.

Ezanların çanlar ile kardeşçe ve birlikte yankılandığı medeniyetler şehri Mardin'de çeşitli dönemlerin eserlerinin, belirli bir mimari bütünlük içinde bugüne kadar ulaştığını dile getiren Cengiz, "Zamanının durduğu izlemini veren Mardin, farklı dini inanışlar paralelinde sanatsal açıdan da tarihi değeri olan cami, türbe, kilise, manastır ve benzeri dini eserleri içinde barındırmaktadır" dedi.

Mardin'in zenginliklerinin yeterince tanıtılmadığını vurgulayan Cengiz, ilin tanıtımının stratejik bir öneme sahip olduğuna değindi.

Tanıtıma katkı sağlayan herkese minnettar olduklarını anlatan Cengiz, "Mardin'in tanıtımını yapanlara ödül verilmesi konusunda bu sene iyi bir başlangıç yapıldı. İlkini yapıyoruz. Gelecek sene de bunların gelenekselleşmesini arzu ediyoruz" ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise tarihi bir kent olan Mardin'de birçok dil ve inancın, aynı anda özgürce kendilerini ifade edebildiğini, kentin el birliğiyle geleceğe hazırlanması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin de Mardin gibi olmasını istediklerini bildiren Türk, "Türkiye, gerçekten insanların birbirini kabul edeceği, sevgiyle kucaklaşabileceği yeni bir dünya olsun" diye konuştu.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı da Mardin'in tanıtımına katkıda bulunmak için 2009 yılında açtıkları müzenin, halkın da sahiplenmesiyle uluslararası bir düzeye taşındığını belirtti.

Daha sonra Valilik, Mardin Artuklu Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve 11 sivil toplum kuruluşundan temsilcilerin, kültür, sanat, edebiyat ve mimari alanında oy birliğiyle belirlediği Dilek Sabancı ve iş adamı Mehmet Gözü'ye ödülleri verildi. Oyuncu, senarist ve yönetmen Sermiyan Midyat'ın ödülünü ise oyuncu Baran Seyhan aldı. İlin tanıtımındaki çaba ve katkılarından dolayı taş ustası Yusuf Kıdırlı ve kumaşa Hristiyan dini motiflerini basan Nasra Çilli'ye de birer "özel onur ödülü" takdim edildi.

Törende, "Mardin Diller ve Dinler Korosu" tarafından Türkçe, Arapça, Kürtçe, Süryanice, Ermenice şarkı ve ilahiler seslendirildi.

-hizmet ve onur ödülleri

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Cengiz Ahmet Türk Mardin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title