Haberler

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu'ndan Dtso'ya Ziyaret

53 dernek bileşeninden oluşan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF), son günlerde Diyarbakır’da bombalı saldırı ve suikastlar sonucu meydana gelen ölümler üzerine Diyarbakır’a gelerek çeşitli görüşmelere başladı.

53 dernek bileşeninden oluşan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF), son günlerde Diyarbakır'da bombalı saldırı ve suikastlar sonucu meydana gelen ölümler üzerine Diyarbakır'a gelerek çeşitli görüşmelere başladı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı (DTSO) ziyaret eden federasyon başkanı M. Şerif Öter ve beraberindeki federasyon üyelerini DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane ve DTSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan karşıladı.

Amaçlarının Diyarbakır'daki STK'ların yaptığı sağduyu çağrılarına destek vermek olduğunu belirten Öter ise, "Sivil toplumun görevi, yatıştırıcı olmaktır. Bombalama olayında istihbarat var, ama tedbir yok. Bakıyorsun ardından diğer yandan halka saldırı gerçekleşiyor. Bu olayların aydınlatılması lazım. Sivil toplum örgütleri, halktan yana uyanık davrandıkları sürece bu tür olayların amacına ulaşmadan büyümesi önlenebilir" dedi.

HDP ve HÜDA-PAR ile de görüşeceklerini kaydeden Öter, her iki partiye de sorumluluklarını hatırlatacak şekilde uyarıda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Görüşmede bombalama ve sonrasındaki olaylara değinen DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane, "5 Haziran günü yüz binlerce kişinin katıldığı mitingde gerçekleştirilen bombalı saldırılarla kaos ve provakasyon yaratılmak istendi ama halkın sağduyulu yaklaşımı provakasyona geçit vermedi. Belki de devletin güvenlik birimleri daha iyi bir çalışmayla bombaların patlamasını önleyebilirlerdi.

Gerek bombalama olayının ve gerekse de aynı amaçla gerçekleştiğini düşündüğümüz Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran suikastı ve ardından Özgür Yurttaş Derneği üyeleri Bayram Özelçin, Emin Esen ve Bayram Dağkan'a dönük olarak gerçekleşen infazların tüm boyutlarıyla açıklığa kavuşturulması gerekmektedir" diye konuştu.

Toplumsal barışın sağlanmasında diyaloğun önemine değinen DTSO Başkan Yardımcısı Metin Aslan ise, "Sizlerin bu anlamda yaptığınız bu gibi çalışmalar ve STK'ların rollerini oynaması çok önemli.

Bizler, sivil toplum örgütleri olarak bu gibi olaylarda ayrım yapmadan, fikirlerimiz uyuşmasa da sadece insani boyutundan bakarak diyalog kurmaya ve sağduyu yaratmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası Metin Aslan Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title