Haberler

Mardin Tanıtım Günleri Başlıyor

Mardin Valisi Taşkesen'in katılımıyla tanıtılan etkinlik öncesi dünyanın en uzun adamı unvanlı Sultan Kösem ve kentin bazı önde gelenlerinin katılımıyla Beyoğlu'nda yürüyüş gerçekleştirildi.

Mardin Valiliği, Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED) ve Mardin Eğitim Vakfı işbirliği ile Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Mardin Tanıtım Günleri" öncesi dünyanın en uzun adamı unvanlı Sultan Kösem ve kentin bazı önde gelenlerinin katılımıyla Beyoğlu'nda yürüyüş gerçekleştirildi.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen tarafından, Kösem'in yanı sıra Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen ve MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter'in de katılımıyla Beyoğlu Öğretmen Evi'nde bir kahvaltı verildi. Heyet daha sonra buradan, Beyoğlu'ndaki Galatasaray Lisesi'nin önüne geldi.

Vali Taşkesen konuşmasında, Mardin'in Türkiye'nin kültür, tarih ve turizm bakımından önde gelen şehirlerinden olduğunu söyledi.

Kentin tanıtımı için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Taşkesen, "Mardin, kültürlerin, dinlerin, dillerin, bayramlarında birbirlerine ziyarete gidenlerin kardeşçe yaşadığı çok önemli bir şehir. Kentimizin güzelliklerini İstanbul'da tanıtalım istedik. Sadece İstanbullulara tanıtmak değil, aynı zamanda buradaki hemşehrilerimiz de memleket hasretlerini gidersin istedik. Bu kültür dünyaya örnek olsun istiyoruz" dedi.

"Mardinli olduğum için gurur duyuyorum"

Sultan Kösem de dünyanın en uzun insanı olarak, burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu aktararak, "Dünyanın en farklı insanlarından biriyim. Büyükçe ellerim, ayaklarım var ve hepsinden önemlisi dünyanın en güzel şehri Mardin'de yaşıyorum. Mardinli olduğum için gurur duyuyorum ve tüm İstanbulluları tanıtım günlerimize bekliyoruz. Orada kültürümüzü, yemeklerimizi sergileyeceğiz" diye konuştu.

Grup, açıklamaların ardından halay grubunun eşliğinde Tünel'e kadar yürüdü.

Mardin Tanıtım Günleri

Feshane'de 5-8 Şubat'ta düzenlenecek "Mardin Tanıtım Günleri"nde, kent, tarihi dokusu, kültürel turizmi, yerel yemekleri, geleneksel kıyafetleri ile İstanbulluların karşısına çıkacak.

Çiğ köftesinden, kaburga dolmasına, işkembe dolmasından etli ekmeğine Mardin'in meşhur yemekleri beğeniye sunulacak.

Dünyanın en uzun adamı unvanına sahip Sultan Kösen, fuar açılışında rekorlar kitabına girecek büyüklükte bir uçurtmayı, fuar alanındaki açık alandan gökyüzüne bırakacak.

Şehrin en önemli simgelerinden Mardin Kalesi ve Mardin'in birçok sıra dışı özel mimarisinin yer aldığı üç boyutlu fotoğraflar ve yansıtmalarla gösteri düzenlenecek.

Bu arada, Mardin'deki tüm belediyeler, ilçe kaymakamlıkları ve sivil toplum kuruluşları stant açacak.

Yaklaşık 12 bin yıllık tarihi geçmişiyle geçmişten bugüne birçok inancı ve kültürü özümseyerek yaşayan Mardin, fuarla ziyaretçilerini kentin tarih kokulu sokaklarına götürecek.

Ayrıca, telkari, taş işlemeciliği, bakırcılık, ahşap oymacılığı, semercilik, bitkisel sabunları ve ev şarapçılığı gibi el sanatlarıyla sık sık kendinden bahsettiren Mardin'in el sanatları sergilerde yerini alacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Taşkesen Kızıltepe Beyoğlu Mardin Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title