Haberler

Mardin, Şırnak ve Diyarbakır'da 15 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin, Şırnak ve Diyarbakır'da sürdürülen operasyonlarda çıkan çatışmalarda toplam 15 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 5, Şırnak'ta 4 ve Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 6 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

NUSAYBİN'DE 292 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin / Nusaybin'de devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olmuş, beş bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 292'dir.), 15 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 638'dir.)

ŞIRNAK'TA 4 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak'ta devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 250'dir.), iki av tüfeği, 500 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, dört roketatar mühimmatı, dört el bombası ve üç gaz maskesi ele geçirilmiş, 30 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 734'tür.).

HAKKARİ'DE SİLAH VE PATLAYICI MALZEMESİ

Hakkari / Yüksekova'da devam eden ayrıntılı arama faaliyetlerinde; dört av tüfeği, 60 kg amonyum nitrat ve 21 paket havai fişek ele geçirilmiştir.

DİYARBAKIR'DA 6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır / Lice'de icra edilen operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

TUNCELİ'DE ÖRGÜTÜN MAĞARALARINA OPERASYON

Tunceli / Pülümür'de icra edilen operasyonda tespit edilen dört ayrı mağarada; bir av tüfeği, 120 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir el bombası, iki el dürbünü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 250 kg amonyum nitrat, 10 m saniyeli fitil, 20 adet elektirikli fünye, 30 kg gıda malzemesi ve çok miktarda muhtelif giyim ve temizlik malzemesi ele geçirilmiştir.

İÇME SUYU HATTINI ZARARA UĞRATMIŞLAR

Mardin / Midyat'tan Nusaybin'e içme suyu sağlayan ana boru hattı, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan el yapımı patlayıcılı saldırı sonucu hasara uğratılmıştır.

BİTLİS'TE ARAZİDE PATLAYICI VE YAŞAM MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ

Bitlis / Merkez'de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında, 1.200 kg amonyum nitrat, iki akü, yedi tüp, 200 kg muhtelif gıda malzemesi ile çok miktarda muhtelif giyim ve temizlik malzemesi ele geçirilmiştir.

ŞANLIURFA'DA PATLAMAYA HAZIR BOMBA

Şanlıurfa / Ceylanpınar'da, Suriye sınırından bir çanta içerisinde Türkiye'ye geçirilmeye çalışılan patlamaya hazır, 7.5 kg TNT patlayıcı ele geçirilmiştir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır Şırnak Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

KESİNLİKLE:

TERÖR BİTİYO DENİLİYO R KAÇ YILDIR DEVAM EDİYOR. BENCE MİLLET VKİLLERİNİN ÇOCUKLARIDA ÇARPIŞIRSA O ZAMAN TERÖR DİYE BİR ŞEY KALMAZ

58
0
yanıtYanıtla
dersimli baki62:

Ellerinize sağlık türk askeri.

9
6
yanıtYanıtla
tc:

az geliyo bana azzzzzz, içimdeki ateş sönmüyo, 1 kerede 450 terorist leşi görmek istiyorum. Hadi aslanlarım sonuna kadar devam

8
5
yanıtYanıtla
Mersinli:

Hep darbe hep darbe ulan buna anca kadir inanır hani nerde darbe sabahtan akşama kadar darbe darbe diyorsunuz ama yok ne adamlar uslanıyor nede arlanıyor dahada beter bir şekilde saldırıyor.

1
6
yanıtYanıtla
DAVUT:

ASLINDA HEP İKİ TARAF TA FAKİR ÇOCUĞU. BİRİ Nİ ŞEHİTLİK LE KEKLERLER DİĞERİNİ BİR HİÇ UĞRUNA KEKLERLER. AMA YETERKİ ZENGİNİN DÜZENİ BOZULMASIN.

2
2
yanıtYanıtla
WANLI:

HE HE HE HERKES İNANDI CAKMA MİLLİYETCİLER SEWİNSİNLER SARAY SAGOLSUN NE DİYELİM

1
1
yanıtYanıtla
sema dumluMobil-ANDROID:

vatan hainleri sizin bu vatan topraklarımızda işiniz yok bırakın artik askerlerimizin yakasını bıktık artik sizden uç beş çapulcu neyin kafasını yaşıyorsunuz

0
0
yanıtYanıtla
sema dumluMobil-ANDROID:

allah sizi korusun asker kardeşlerimiz bir türk vatandaşı olarak sizleri çok seviyoruz

0
0
yanıtYanıtla
REALİST:

ARKADAŞ URFA SURUÇTAKİ TERÖRÜSTLERİ NEDEN ALMIYOR DEVLET. . SURİYE ÜZERİNDEN PKK NIN SİLAH, MAZOT, KAÇAK SİGARA, CANLI HAYVANINI SATTILAR VE PARAYA ÇEVİRDİLER O PARALARLADA ÜLKEMİZDE TARLA SAHİPLERİ MÜTEHİT, İŞ ADAMI OLDULAR. . DEVLET BUNLARI NASIL GÖRMÜYOR

0
0
yanıtYanıtla
rocco:

hadi inandım lan.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title