Haberler

Mardin Şehidi Törenle Uğurlandı

mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde PKK tarafından dün düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Nurettin Tekin'in cenazesi Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle memleketi Niğde'ye uğurlandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde şehit polis Nurettin Tekin için düzenlenen cenaze törenine, Vali Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekilleri; Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Emniyet Müdürü Lütfüllah Uğur Pekcan, kamu, kurum amirleri, askeri erkan ve çok sayıda emniyet görevlisi katıldı. Şehit polis Tekin'in tabutunun alana getirilerek katafalka konulması ile başlayan tören, şehit polisin öz geçmişinin okunmasıyla devam etti. 1 Temmuz 1993 tarihinde Niğde'nin Çiftlik İlçesi'nde dünyaya gelen şehit polis Tekin'in, 12 Haziran 2014 tarihinde Konya Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olduğu, daha sonra 25 Haziran 2014 tarihinde Mardin Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayarak, Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Grup Amirliği'nde görevlendirildiği belirtildi.

Emniyet Müdürü Lütfüllah Uğur Pekcan, yaptığı konuşmada, patlamayı gerçekleştiren teröristin ölü ele geçirildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Dün saat 18.30 sıralarında Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğimiz'e ait zırhlı otobüs Kızıltepe Hastane Caddesi üzerinde seyir halinde iken, PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından bomba yüklü araç ile gerçekleştirilen saldırı sonucu; kahraman polisimiz Nurettin Tekin ağır yaralanmış, Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Aynı saldırıda; 2 masum evladımız hayatını kaybetmiş, 5'i polis olmak üzere 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Bugün burada ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği uğruna canını feda eden kahraman şehidimizi ebedi yolculuğuna uğurlamak, onu cennete, yüce rabbimizin katına göndermek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz."

"FETÖ HIYANET BİRLİĞİ YAPTIĞI PKK İLE KOL KOLA GİRMİŞ"

Şehit polis Nurettin Tekin'in son bir yıl içinde Mardin Emniyet Müdürlüğü'nün 43'üncü şehidi olduğunu hatırlatan Pekcan, FETÖ/PDY'nin bölgede PKK ile hıyanet birliği yaparak, kol kola girdiğini söyledi. Pekcan, şöyle konuştu:

"PKK ile hıyanet birliği yapan FETÖ, bugün görüyoruz ki; Doğu ve Güneydoğu'da bölücü terör örgütü ile kol kola girmiş, yüzlerce vatan evladının kanına girmekte, bir beis görmemiştir. 'Çözüm sürecini' sabote etmek için elinden geleni yapan paralel devlet yapılanması, o süreci de çözümsüzlüğe sürüklemiştir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, istiklalimizin bekası adına canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen güvenlik güçlerimizin hain şebekelere karşı verdiği destansı mücadelenin, devletimiz ve milletimizin güçlü iradesi ve desteğiyle devam edeceğinden kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Her şehit ve gazimiz; bu toprakların ilelebet vatanımız olduğunun, bayrağımızın inmeyeceğinin, ezanlarımızın susmayacağının, ülkemizin bölünmeyeceğinin, devletimizin yıkılmayacağının birer ispatıdır. Bu acılı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hazuruna, şehidimize allahtan rahmet, yaralılarımıza şifa dileyen tüm dostlarımıza teşkilatım adına şükranlarımı arz ediyorum. Kahraman şehidimizin naaşı önünde bir kez daha saygıyla eğilirken, kendisine ve aynı saldırıda hayatını kaybeden iki gencecik evladımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına, tüm dostlarımıza ve teşkilat mensuplarımıza sabır ve başsağlığı, yaralı meslektaş ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."

Kur'an-ı Kerim okunması ile devam eden cenaze töreninde İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından, şehidin Türkiye Bayrağı'na sarılı cenazesi meslektaşlarının omuzlarında tekbirler eşliğinde bir süre taşındıktan sonra memleketi Niğde'ye uğurlandı.

- Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Emniyet Müdürlüğü AK Parti Niğde PKK Politika Güncel Haberler

title