Haberler

Mardin Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mardin'in Derik ilçesinde, Pkk'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan özel harekat polis memuru Ahmet Demir'in cenazesi, Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde toprağa verildi.

Pkk'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 2 arkadaşıyla şehit düşen 22 yaşındaki Demir için önce Kütahya Polisevinde tören düzenlendi.

Oğlu gibi kendisi de özel harekatçı olan baba Mehmet Ali Demir, cenaze törenine üniformasıyla katıldı. Kız kardeşi Emine de abisinin özel harekatçı üniformasını giydi.

Anne Hanife Demir, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak "Bugün oğlumun düğün günü. İşte oğlum düğün kıyafetlerini giymiş burada yatıyor. Oğluma söz verdim ağlamayacağım ve dik duracağım." dedi.

Eşine ağlamamasını söyleyen baba Demir de "Ağlayıp vatan hainlerini, namertleri sevindirmeyin. Çok şükür oğlumuz, vatan haini olarak karşımıza çıkmadı. Şehit olarak karşımıza çıktı." diye konuştu.

Şehidin engelli kardeşi Mustafa Demir, tekerlekli sandalye ile törene katıldı.

İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik de törende yaptığı konuşmada, başta PKK ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelenin süreceğini söyledi.

Törende helallik alınması ve İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün dua etmesinin ardından şehidin cenazesi, Çavdarhisar ilçesine bağlı Tepecik köyüne götürüldü.

Şehit polis Demir'in naaşı, köy camisinde öğle vakti Gül'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Törene, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, şehidin arkadaşları ve yakınları katıldı.

Mardin'in Derik ilçesinde Kızıltepe-Viranşehir karayolunun Denktaş Mahallesi yakınlarında PKK'lı teröristlerce önceki gün yola döşenen el yapımı patlayıcı, göreve giden personelin naklini sağlayan zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmişti. Patlamada, araçta bulunan 3 polis şehit düşmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Demir Kütahya Mardin PKK Politika Güncel Haberler

title