Haberler

Mardin Rebet Aşireti 100 Yıl Sonra Bir Araya Geldi

Rebet aşireti 100 yıl sonra bir araya geldiMardin'in Derik ilçesine bağlı Hisaraltı köyünde yaşayan 100 yıl önce Suriye'nin bazı il ve ilçelerine yerleşen Rebet aşiret mensupları bir araya gelerek hasret giderdi.

Rebet aşireti 100 yıl sonra bir araya geldi

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Hisaraltı köyünde yaşayan 100 yıl önce Suriye'nin bazı il ve ilçelerine yerleşen Rebet aşiret mensupları bir araya gelerek hasret giderdi.

Derik'in Hisaraltı köyünde yaşayan ve yaklaşık 100 yıl önce şu anda iç savaşın sürdüğü Suriye'nin bazı il ve ilçelerine yerleşen Rebet aşireti üyeleri, yıllar sonra Hisaraltı köyünde bir araya geldi. Hisaraltı köyünde oturan Rebet aşireti mensupları, Suriye'deki iç savaştan kaçan akrabalarının izini 4 yıl boyunca sürdü. Akrabalarının Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine sığındığı bilgisini alan Hisaraltı köylüleri, Ceylanpınar'a giderek kendileriyle temas kurdu. İlk buluşmalarını Şanlıurfa kent merkezinde gerçekleştiren Rebet aşireti mensupları daha sonra Mardin'in Derik ilçesinin Hisaraltı köyünde bir araya geldi. Hİsaraltı köyünde verilen yemeğe Rebet aşiretinden yaklaşık 200 kişi katıldı.

Hisaraltı'ndaki Rebet aşireti üyeleri yaklaşık 100 yıldır görmedikleri akrabalarını evlerinde misafir ederek hasret giderdi. Aşiretin önde gelenlerinden biri olan ve Akil Gençler Platformu Genel Başkanı olan Delil Ateş, Aşiret üyelerinin büyük bölümünün Hisaraltı köyünde ikamet ettiğini belirterek, " Aşiretimizin çoğunluğu Mardin'in Derik ilçesinde Artuklulardan kalma Rebet Kalesinin bulunduğu Hisaraltı köyünde yaşamaktadır. Yaklaşık 100 yıl önce bazı akrabalarımız Suriye'ye göç etti ve orada yaşamaya başladı. Yıllarca Suriye'ye gidemedik ve onları göremedik. Suriye'deki iç savaşla birlikte akrabalarımızın çoğunun Türkiye'ye geldiği bilgisini aldık ve kendilerine ulaşmaya çalıştık. 4 Yıllık bir aramadan sonra onların Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde olduklarını öğrendik. Akrabalarımızı Ceylanpınar'da bulduktan sonra ilk kucaklaşmayı gerçekleştirdik. Daha sonra köyümüzde onların onuruna yemek vererek bu buluşmayı kutladık. Köyümüzde yaklaşık 200 kişiden oluşan akrabamızı misafir ettik. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceylanpınar Mardin Suriye Derik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title