Haberler

Mardin) Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: "Cazibe Merkezlerine Başvurulan Projelerin Tutarı 7 Milyar...

(MARDİN) Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: "Cazibe merkezlerine başvurulan projelerin tutarı 7 milyar lirayı aştı"MARDİN (İHA) - Mardin'de düzenlenen Cazibe Merkezleri Programı'na katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, programa yoğun bir başvurunun olduğunu belirterek, dün itibarıyla yatırım...

(MARDİN) Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: "Cazibe merkezlerine başvurulan projelerin tutarı 7 milyar lirayı aştı"

MARDİN (İHA) - Mardin'de düzenlenen Cazibe Merkezleri Programı'na katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, programa yoğun bir başvurunun olduğunu belirterek, dün itibarıyla yatırım için başvurulan projelerin toplam tutarının 7 milyar lirayı aştığını kaydetti.

Çeşitli temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak üzere dün akşam Mardin'e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı'na katıldı. Bir otelde düzenlenen programa AK Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Büyükşehir Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve işadamları katıldı. Toplantıda katılan ve işadamlarına Cazibe Merkezleri Programı'nı anlatan Bakan Elvan, resmi başvuruların alınmaya başlandığını hatırlattı. Çok yoğun bir başvurunun olduğunu dile getiren Bakan Elvan, dün itibarıyla yatırım için başvurulan projelerin toplam tutarının 7 milyar lirayı aştığını kaydetti.

"Mardin'i layık olduğu yere hep birlikte götüreceğiz"

Terör olmadığı takdirde Mardin'in hayal edilemeyeceği bir yerde olacağını ifade eden Elvan, "Ülkemizde teröre yönelik inanılmaz bir mücadele sürdürüyoruz. Allah'ın izniyle biz ülkemizin gündeminden terörü düşüreceğiz. Terörün kökü artık kazınmanın vakti gelmiştir. Bu konuda rahat olun hiç tereddüt içerisinde olmayın. Mersin'den Habur Kapısına kadar ticaretimizin ana merkezlerinden bir tanesidir. Elbette eksiklerimiz var mı var ama bunları gidereceğiz. Hep birlikte dayanışma ruhu içerisinde kenetlenerek bunları gidereceğiz. Eğer bu terör olmasaydı Mardin hayal edemeyeceğiz bir yerde olacaktı. Milyonlarca insanın ziyaret ettiği milyonlarca insanın Mardin'de kalmak istediği bir kenttir. İşte bu terör örgütleri ne Mardin'imizin ne de memleketimizin gelişmesini, kalkınmasını istememektedir. Allah'a çok şükür önemli bir gazanın başarısını elde ettik. İnşallah, terörün de kökünü kurutarak Mardin'imizi layık olduğu yere hep birlikte götüreceğiz" dedi.

"Cazibe Merkezi Programı'mıza çok yoğun bir ilgi var"

Cazibe Merkezi programına işadamlarından yoğun ilgi olduğunu belirten Elvan, 110 binin üzerinde istihdamın öngörüldüğünü söyledi. Bakan Elvan, "Cazibe merkezi programıyla Mardinli kardeşlerimize ve işadamlarımıza yeni bir sayfa açıyoruz. Mardin'imizin istihdam ve işsizlikle ilgili problemleri olsun istemiyoruz. Mardin bu potansiyele sahip. Bırakın şuan için işsizleri, bu işsizlerin sayısı 2 ile 3 ile çarpın Mardin istihdam edilebilecek kapasiteye sahip. Bunu inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Cazibe merkezi programımız biliyorsunuz Sayın Başbakanımız tarafından açıklandı ve arkasından ön talepleri almaya başladık. Ön taleplerimizde yoğun bir başvuru olduğunu gördük. Aşağı yukarı 20 milyarın üzerinde yatırım yapma düşüncesi içerisinde olan kardeşlerimizin talebi de oldu. 110 bin üzerinde istihdam öngörüldü ve 3 haftadan beri de resmi talepleri almaya başladık. Dün itibariyle resmi aldığımız başvuruları söylüyorum, yoğun bir şekilde her gün artıyor. Başvuru proje yatırımları için yatırım yapmak için bize başvuru yapan firmalarımızın toplam proje tutarı 7 milyara açıktır. 30 binin üzerinde istihdam öngörülüyor ve bu yarın daha çok sayıya çıkacaktır, her geçen gün artıyor. Cazibe merkezi programımıza çok yoğun bir ilgi olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Çok sayıda büyük ölçekli yatırımcımızın da bu illerimize yatırım yapmak istediklerini biliyorum. Ben de mesaimin önemli bir kısmını bu işadamlarımıza ayırıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

AK Parti Mardin Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title