Haberler

Mardin Hdp'li Sancar: Sandık Güvenliğinden Endişeliyiz

Mardin'in Derik İlçesi'nde referandum çalışması kapsamında esnafı ziyaret eden HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, referandum çalışmalarını zorluk içerisinde yaptıklarını belirterek, "Burada seçim güvenliğinden endişeliyiz. Sandıkların güvenliğinden de, seçim çalışmalarının düzgün yürütülmesinden de endişeliyiz" dedi.

Derik İlçesi'ne referandum çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret eden HDP Mardin Mardin Milletvekili Prof.Dr. Mithat Sancar, İl Başkanı Ali Aslan ve Derik ilçe Başkanı Salih Tekin ile parti yöneticileri "Hayır" broşürlerini dağıttı. HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, referandum çalışmaları kapsamında halkın yaklaşan Nevruz Bayramı'nı da kutladı. Esnafa oylarına sahip çıkması konusunda uyarılarda bulunan HDP'li Sancar, referandumda sandıklardan "Hayır" çıkacağına inandığını belirterek, "Burada normal, olağan ortam yok. Herhangi bir seçim şartları da yok. Gördüğünüz gibi her tarafta güvenlik görevlileri, çalışmaları da zorlukla yürütebiliyoruz. Ancak, milletvekilleri geldiğinde biraz rahat hareket edebiliyoruz. Biz burada seçim güvenliğinden endişeliyiz. Sandıkların güvenliğinden de, seçim çalışmalarının düzgün yürütülmesinden de endişeliyiz, ama elimizden geleni yapacağız. Özellikle köy birleştirmeler, sandık birleştirmeler konusunda ciddi kaygılarımız var. Orda seçimlere üsulsuzluk karıştırılacağı konusunda ciddi şüphelerimiz var. Bunu engellemek için de uğraşacağız. Bütün gücümüzle bu referandumda 'hayır' çıkması için uğraşacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mithat Sancar Mardin Derik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title