Haberler

Mardin'e Ziyaretçi Akını Başladı

Mardin’de, çözüm süreciyle birlikte baharın hissedilmesi tarihi ve turistik alanlara ziyaretçi akını başlattı.

Mardin'de, çözüm süreciyle birlikte baharın hissedilmesi tarihi ve turistik alanlara ziyaretçi akını başlattı. Ülkenin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar Kasımiye Medresesi'nin tarihi yapısına hayran kalıyor. Artuklular döneminde yapımına başlanan medresenin inşası Moğol saldırıları nedeniyle yarım kalmış, 15. yüzyılın sonlarında Akkoyunlu Sultanı Kasım İbni Cihangir döneminde tamamlanmıştı. Eğitim verdiği dönemde bölgenin en önemli merkezleri arasında yer alan Kasimiye Medresesi, şimdi Mardin'in turizmine katkı sunuyor. Gelen konuklar, mükemmel bir mimari yapısıyla, nakış nakış süslenmiş, her köşesi ilim ve irfan kokan Kasımiye Medresesi'nde geçmişte dini ilimler ve fenni ilimler icra edildiği derslikleri inceleyerek tarih meraklarını gideriyor.

Adıyaman Üniversitesi'nden geldiğini belirten Hacı Gözlügül, "Biz mimari dekoratif sanatlarını okuyoruz, bizi öyle bir büyüledi ki görünce bu güzel tarihi mekandan gözlerimizi alamadık" dedi. Aynı üniversitede okuyan Murat Aydemir de, "Buraya okulumuzun yaptığı bir etkinlikten dolayı geldik, Kasimiye Medresesi'ni görmek amacıyla geldik, burası çok güzel ve muhteşem bir yer" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title