Haberler

Mardin'e Sığınan Ezidiler'in Sayısı 6 Bine Ulaştı

Güncelleme:

IŞİD'in ele geçirdiği bölgelerden kaçarak Türkiye'ye gelen Ezidiler'den 6 bini Mardin'e yerleşti.

IŞİD'in ele geçerdiği bölgelerden kaçarak Mardin'e gelen Ezidiler'in sayısı 6 bine ulaştı.

"6 SAAT BOYUNCA IŞİD İLE ÇATIŞTIK"

Kuzey Irak Kürt yönetimindeki Şengal'den Türkiye'ye gelerek Mardin Otogarı'na yerleşen Ezidiler'in sayısı 6 bine ulaştı. Mardin Büyükşehir Belediyesi ve İHH, 3 günden beri otogra yerleşen Ezidiler'in tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Mülteci Ezidiler'den Rüstem Yusuf Hüseyin, 5 bin Peşmerge'nin Şengal'i savunduğunu, ancak daha sonra Peşmerge güçlerinin geri çekildiğini söyledi. Peşmerge'den silah talebinde bulunduklarını iddia eden Hüseyin, ancak bu isteklerinin yerine getirilmediğini dile getirdi. Akşam 6 saat boyunca IŞİD ile çatıştıklarını ifade eden Hüseyin, kurşunlarının bitmesiyle dağlara kaçtıklarını anlattı. Daha sonra Mardin'e geldiklerini hatırlatan Hüseyin, Burada henüz faaliyete girmemiş otogara yerleştirildik. Şuan hiçbir eksiğimiz yoktur. Yemek ve suyumuz boldur. Şuan 800 kişi buradayız, ancak 2 bin kişi daha gelse yemek onlara da yetecektir dedi.

"4 GÜN YOLDA KALDIK, PERİŞAN OLDUK"

Mülteci Ezidiler'den Halef Şikri ise Şengal'de silah ve cephanelernin olması durumunda ölene kadar çarpışacaklarını ancak silah ve techizat olmadığından dağlara kaçmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Paramız, arabamız vardı, hepsi orada kaldı. 4 gün yolda kaldık, şimdi perişan olduk." diye konuştu. IŞİD militanlarından kaçarken yolda düşerek kolu kırılan 12 yaşındaki kızı ile Mardin'e gelen 58 yaşındaki Hüseyyin Şemo, da yolda büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

YOLDA OLANLARLA BERABER 6 BİN KİŞİ OLACAK

Mardin Otogarı'nda şuan 773 Ezidi'nin barındığını belirten Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Februniye Akyol, Mardin ve ilçelerinde de, Midyat'taki AFAD kampı hariç 4 bin 30 Ezidi var. Şuanda yolda olanlar var. Yolda olanlarla birlikte bu sayı yaklaşık 6 bin civarında olacak. Emperyalist güçler tarafından dini inançları yüzünden, özelikle Şengal ve Musul ile Ninova Ovası'ndaki farklı dini inanışlara ait halkaların yurtlarından çıkarıldı dedi.

Mardin İHH Temsilcisi Abdurrahman Ceylan da, yardım kuruluşu olarak 3 günden beri otogarda Ezidiler'e yardım yaptıklarını ve öncelikli olarak, çocuk bezi, kadın pedi ve çocuk maması ile psikolojik desteğe ihtiyaçları olduklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Irak Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (11)

adem:

Hani nerde pkk ci kurtler hadi gidin erkekseniz Isida karsi savasin , bu is Turkiyeye Avrupaya kari gibi kacmakla olmuyor , sizin kafalarinizi koparsinlar . Bu ezidilerde karinlari biraz doysun , kendilerini emniyette hissetsinler öteki Kirolar gibi Turkiyede hak iddia etmeye baslarlar acaba bunlarin dedeleride Canakkalede savasdi i mi ? bir de bunlar eksik di ! ama hepinizi Allah Turke muhtac ediyor

12
4
yanıtYanıtla
coşkun:

saçmalıosun kardeşş

yanıt0
yanıt0
ada:

yarın sabah doktora görün.

yanıt0
yanıt0
ENGİN:

BİR BUNLAR EKSİKTİ KİM SOKUYO BUNLARI O SINIR KAPISINDAN İÇERİ???

5
5
yanıtYanıtla
DİYAR21:

Türklerden Türkiyeden Allah razı olsun onlar sayesinde yezidiler huzura kavuştu Türkiye olmasaydı savaşmadan açlıktan ölenler olacaktı

7
2
yanıtYanıtla
Şırnak:

Yezidi Değil Ezidi Kardeşim

yanıt0
yanıt0
CAFER:

SIRF EZİDİLER DEĞİL TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZİNDE ALLAH YARDIMCISI OLSUN

6
0
yanıtYanıtla
haydar:

bunlar akp nin politikasının ürünüdür sözde suriyeyi bitireçekti işit sayesinde şimdi türkiye kabus içinde ayıkla ayıklaya bilirsen tayyipçilere soruyorum bu olaylarda suçlanaçak kişi kim türkiyede 1 numaralı sorumlu kim chp mi mhp mi akp mi

3
0
yanıtYanıtla
mesut şelik:

sosyal mühendislik buna derim!!!

0
0
yanıtYanıtla
erhan can:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınbravo yeni dünya düzeni

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title