Haberler

Mardin'den 6 Avrupa Ülkesine Pantolon İhracatı

Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tekstil merkezi, İtalya, Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda ve Yunanistan’a pantolon ihraç ediyor.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan tekstil merkezi, İtalya, Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda ve Yunanistan'a pantolon ihraç ediyor.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Organize Sanayi Bölgesinde 3 bin 200 metrekare alan üzerinde kurulu bulunan tekstil tesislerini ziyaret etti. Tesis yetkilileri ile sohbet eden Yaman, top halindeki kumaşların özel makinelerle biçilmesini ve dikilecek aşamaya gelmesi ile kumaşların taşlanıp boyanmasını izledi. Vali Yaman "Böyle güzel ve büyük bir tesisin Mardin'de olması memnuniyet verici. Burada üretilen ürünlerin tamamımın Avrupa ülkelerine ihraç edilmesi ayrı bir memnuniyet kaynağı, Organize Sanayi Bölgesinde istihdam attırıcı yatırımların çoğalması isteğimiz ve temennimizdir. Akkuş ailesine bu güzel yatırımları için tebrik ediyorum" dedi.

Tekstil Tesisleri Genel Müdürü İbrahim Batuk ise, Akkuş ailesinin İstanbul'da tekstil alanında yatırımlarının bulunduğunu belirterek, Mardin'de ucuz iş gücü ve memleketlerine hissettikleri vefa borcu nedeniyle yatırım yaptıklarını kaydetti. Ürettikleri ürünlerin İtalya, Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda ve Yunanistan'a ihraç ettiklerini anlatan Batuk, "Şimdilik 3 bin 200 metrekare alan üzerinde kurulu tesiste 250 dolayında kişi çalışıyor. Günlük üretimimiz 7 bin parça dolayındadır. Akkuş ailesi yeni bir karar alarak 4 bin 500 metrekare kapalı alan üzerinde ek bir tesis yapacak. Bu, çalışan sayının 500-600 kişiye ulaşması, günlük üretimin de 15 bin parçaya ulaşması demektir. Avrupa ülkelerini Mardin'de üretilen ürünlerle Avrupalıları giydirmeyi hedefliyoruz " diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya Fransa İtalya Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title