Haberler

Mardin'deki Terör Saldırısı

Mardin- Diyarbakır karayolunda, askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Piyade Jandarma Er Yunus Kaymak'ın cenazesi, memleketi Ordu'nun Akkuş ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kaymak'ın (20) naaşı, Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan konvoy eşliğinde Akkuş ilçesi Çayıralan Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehit Yunus Kaymak için burada helallik alındıktan sonra dua edildi.

Kaymak'ın naaşı, aynı mahalledeki Merkez Camisi'nde düzenlenen tören alanına getirildi. Bu sırada şehidin babası Cemil ve annesi Şehri Kaymak ile kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Er Kaymak'ın teyzesinin oğlu Jandarma Er Kemal Bide'nin de 2009 yılında Tokat'ın Reşadiye İlçesi'ndeki terör saldırısında şehit olduğu öğrenildi. Cenazeye katılan teyze Dilber Bide, ayakta durmakta zorluk çekti.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'nun, burada kıldırdığı cenaze namazının ardından dua edildi.

Şehit Kaymak'ın naaşı, daha sonra aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, şehidin yakınlarının yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu, Kara Kuvvetleri İstihkam Daire Başkanı Tuğgeneral Mücahit Zorlutuna, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Mardin Akkuş Ordu Politika Güncel Haberler

title