Haberler

Mardin'deki Terör Saldırısı

Mardin'in Derik ilçesinde görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın (22) Çorum'daki babaevinde yas var.Kızıltepe-Derik karayolunun Tepedağ köyü mevkisinde terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan patlayıcının, görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Darbaş'ın şehadet haberi Çorum'daki babaevine ulaştı.

Mardin'in Derik ilçesinde görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın (22) Çorum'daki babaevinde yas var.

Kızıltepe-Derik karayolunun Tepedağ köyü mevkisinde terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan patlayıcının, görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Darbaş'ın şehadet haberi Çorum'daki babaevine ulaştı.

Bekar olan Darbaş'ın şehit olduğu haberi, Gülabibey Mahallesi'nde babası Zekeriya ve annesi Müberra Darbaş ile aynı apartmanda oturan amcası Harun Darbaş'a İl Jandarma Komutanlığı yetkililerince verildi.

Anne Müberra ile baba Zekeriya Darbaş'ın, Diyarbakır'da polis olan diğer çocukları Emre Darbaş'ın yanında oldukları ve haberi alınca Mardin'e gittikleri öğrenildi.

Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi. Belediye tarafından evin önündeki sokağa kurulan taziye çadırında Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Şehidin naaşının, Mardin'de düzenlenecek törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na getirileceği, buradan da karayoluyla Çorum'a ulaştırılıp yarın toprağa verileceği belirtildi.

Mardin'de PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı askerleri ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu 3 asker şehit olmuş, 5 asker ve 2 korucu yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Çorum Derik PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
title