Haberler

Mardin'deki Terör Saldırısı

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerin Dargeçit- Midyat karayolundaki kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Cem Kanbur'un cenazesi, memleketi Bartın'da toprağa verildi.

23 yaşındaki şehit Kanbur'un Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki havalimanından alınan Türk bayrağına sarılı naaşı, karayoluyla babaevinin bulunduğu Muratbey köyüne getirildi.

Helallik almak için evlerinin önüne getirilen şehidin Türk bayrağıyla örtülü tabutuna sarılan baba Hayri (53), annesi Suzan (46), ağabeyi Cüneyt (24) ve kız kardeşi Çiğdem Kanbur (21), gözyaşı döktü. Şehidin baygınlık geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Tabutun üzerine şehidin şapkası ile beresi konuldu. Şehidin ağabeyi Cüneyt Kanbur, kardeşinin evin önünden camiye kadar taşınan tabutunu hiç bırakmadı.

Anne Kanbur, oğlunun tabutuna sarılarak, "Benim yakışıklımı nereye götürüyorsunuz? Götürmeyin." diyerek ağıt yaktı.

Kılınan namaz ve helallik alınmasının ardından şehit Jandarma Uzman Onbaşı Kanbur'un naaşı, köydeki aile kabristanlığına defnedildi.

Cenaze törenine Bartın Valisi Nusret Dirim, Jandarma İkmal Komutanı Tuğgeneral Münir Güzel, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, İl Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, kaymakamlar, belediye başkanları, vatandaşlar, asker ve polisler ile şehidin yakınları katıldı.

PKK'lı teröristlerin Dargeçit-Midyat karayolundaki kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırısında bir asker ve bir korucu şehit olmuş, aralarında korucuların da bulunduğu 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Dargeçit Mardin Midyat PKK Politika Güncel Haberler

title