Haberler

Mardin'deki Terör Saldırısı

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Artuklu ilçesinde bir korucunun şehit olduğu ve 8 askerin yaralandığı saldırıya ilişkin, "Bizler, korucular teröre asla boyun eğmeyeceğiz.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Artuklu ilçesinde bir korucunun şehit olduğu ve 8 askerin yaralandığı saldırıya ilişkin, "Bizler, korucular teröre asla boyun eğmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez Artuklu ilçesindeki Bağlıca Mahallesi'nde yaşayan 70 yaşındaki emekli korucu Kazım Kavak'ın evinden çıktığı sırada PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olduğunu anımsattı.

Teröristlerin olaya müdahale etmek isteyen güvenlik güçlerine de el yapımı patlayıcı ile saldırdığını belirten Kandemir, saldırıyı da terörü de kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

Kandemir, şunları kaydetti:

"Bunu herkes bilsin, bizler korucular teröre asla boyun eğmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadelemize devam edeceğiz. Camiamızdan bin 800 şehit vermişiz. Bir camia olarak kendi köyümüzü, bağımızı, namusumuzu ve vatanımızı korumak için bu yola baş koymuşuz. Sonuna kadar mücadelemiz devam edecek."

Öte yandan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran da Mardin Devlet Hastanesine gelerek yaralılar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Kandemir Türkiye Mardin Kavak Politika Güncel Haberler

title