Haberler

Mardin'deki elektrik kesintisi protestosu

Kızıltepe ve Derik ilçelerinde, elektrik kesintileri nedeniyle üç gündür eylem yapan ve zaman zaman Mardin-Şanlıurfa karayolunu kapatan gruplara güvenlik güçleri müdahale ediyor.

Kızıltepe ve Derik ilçelerinde, elektrik kesintileri nedeniyle üç gündür eylem yapan ve zaman zaman Mardin- Şanlıurfa karayolunu kapatan gruplara güvenlik güçleri müdahale ediyor.

Çiftçilerin borçları yüzünden yapılan elektrik kesintilerini protesto için karayolunun bazı noktalarında toplanan gruplar, kurdukları barikatlarla yolu trafiğe kapatmayı sürdürüyor.

Jandarma ekiplerinin uyarılarına karşı dağılmayan ve onlara taşlarla saldıran çiftçilere, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale ediliyor. Müdahaleler sonrası trafiğe açılan yol, yeniden söz konusu kişilerce kapatılıyor.

Olaylar yüzünden yer yer araç kuyrukları oluşuyor. Sürücüler ve yolcular da bu duruma tepki gösteriyor.

- Esnaf kepenk kapattı

Derik'te, eyleme destek vermek istediği ileri sürülen esnaf, kepenk kapattı. İlçede toplanan grup, izinsiz yürüyüş düzenledi. İkaza rağmen dağılmayan grup, Kaymakamlık binası ile güvenlik güçlerine taşlarla saldırdı. Bunun üzerine biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunuldu.

Olaylarda yaralanan 2 kişi, Derik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

-Vatandaşların müdehaletye tepkileri

-Tır şöförlerinin açıklamalar

-Kızıltepe

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Kızıltepe Mardin Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title