Haberler

TSK, Teröristlerin Yola Döşediği Patlayıcıları İmha Etti

Güncelleme:

Teröristler tarafından kullanılan boş bir eve operasyon düzenleyen TSK, evin içinde ele geçirdiği patlayıcı malzemeleri ve yola döşenmiş haldeki el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Mardin'in Savur ilçesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen boş bir evde bin 400 kg amonyum nitrat ve el yapımı patlayıcı malzeme ile yola döşenmiş halde 500 kg el yapımı patlayıcıyı imha etti.

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

''30 Ocak 2017 tarihinde, 7. Kolordu Komutanlığı Mardin Savur İlçe Jandarma birlikleri tarafından icra edilen Özel Birlik Operasyonu kapsamında, Mardin/Savur/Şenocak Mahallesinde yapılan arama tarama faaliyetleri esnasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen boş bir evde 1400 kg. Amonyum Nitrat ve el yapımı patlayıcı malzemesi ele geçirilmiş, yola döşenmiş halde 500 kg. el yapımı patlayıcı tespit edilmiştir. Söz konusu malzemeler ile yola döşenmiş el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.''

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mardin Savur Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title