Haberler

Mardin'de Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi Konferansı

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, "Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa" konulu konferansı düzenleyeceklerini bildirdi.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, "Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa" konulu konferansı düzenleyeceklerini bildirdi.

Öter, yaptığı açıklamada, 15 Mart'ta gerçekleştirilecek konferansa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Anayasa Profesörü Burhan Kuzu'nun davet edildiğini söyledi.

MTDF olarak 61 sivil toplum kuruluşu bileşeniyle sorumluluk bilinciyle ülkenin ve halkın geleceğini, kaderini yakından ilgilendiren önemli ve gerekli gördükleri yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarına ilgisiz ve kayıtsız kalmalarının düşünülemez olduğunu kaydeden Öter, böylesine hayatı bir konu hakkında halkın büyük çoğunluğunun tam olarak bilgi sahibi olmadığını savundu.

Bunun sorumlusunun halkın iradesiyle seçilip, meclise gönderilen siyasetçiler olduğunu ileri süren Öter, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni anayasa ve başkanlık sisteminin ne olduğunu mecliste tartışıp, halkı bilgilendirecekleri yerde birbirlerine kızıp küsüyorlar. Madem siyasetçilerimiz böyle yapıyor bizde demokratik sistemin temel kurumları olan sivil toplum kuruluşları olarak sorumluluk alıp, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin faydaları nelerdir? Başkanlık sistemi ülke ekonomisine katkısı nedir? Başkanlık sistemi istikrara, huzura, barışa, çözüme olumlu etkisi ne derece olacak? Tüm bu soruların ve daha fazlasının cevabını öğrenmek amacıyla medeniyetlerin beşiği, farklı dinlerin ve bir çok kültürün kardeşçe bir arada yaşadığı Mardin ilimizde 15 Mart'a Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu'nda işin uzmanından öğreneceğiz."

Öter, ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak, "Herkes kendi faaliyet gösterdiği bölgede yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili sempozyum, panel ve konferanslar düzenleyip, halkın bilgilenmesine yardımcı olsun ve böylece son kararı halk versin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şerif Burhan Kuzu Mardin Politika Haberler

500

Yorumlar (2)

Ahmet Candan:

Çok güzel bir gelişme M. Şerif beyin AK partide yer alması yada onun için bizlerle çalışması çok güzel bir durum inşallah barış için Şerif beyin bu çabaları boşa çıkmaz salı günü hepimiz toplantiya katılacağız için destek vereceğiz.

0
4
yanıtYanıtla
Ali Çelik:

Anlaşılan bizim STK federasyonu adamı Şerif bey AK partiye çalışiyor hayirli olsun çok güzel bir gelişme o gün TRT tede çıkmişti tebrik ederim selam abecığim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title