Haberler

Mardin'de Yapılması Planlanan Projeler

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı makamında ziyaret etti.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı makamında ziyaret etti.

Çankırı ziyarette Arslan'a, Mardin'in tarihi ve kültürel yapısıyla bir cazibe merkezi haline gelebilmesi için kentin ulaşım sorunlarıyla ile ilgili kısa ve uzun vadede yapılması gereken çalışma ve taleplerinin ilettiği belirtildi.

Çankırı yaptığı açıklamada, Türkiye'deki gelişmişlik düzeyinden Mardin'in azami ölçüde yararlanması gerektiğini belirterek, hızlı tren projesi, çevre yolu projesinin hızlandırılması, uçak sefer sayısının arttırılması ve karayollarında yapılması gereken düzenlemelerin önemli olduğunu kaydetti.

Özellikle hızlı tren projesinin kentin gelişmesine pozitif katkı sunacağını aktaran Çankırı, şunları kaydetti:

"Mardin il sınırlarımız içerisinde 133 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Nusaybin-Habur Hızlı Demiryolu Projesi, gerek yolcu taşımacılığı, gerekse yük taşımacılığı açısından ayrı bir öneme sahiptir. Bölgemizdeki yolcu taşımacılığı ağırlıklı karayolu ve havayoluyla yük taşımacılığı ise ağırlıklı karayolu ile yapılmaktadır. Nusaybin-Habur hızlı tren projesinin tamamlanarak, yapımı devam eden Mardin lojistik merkezi ile entegre hale getirilmesiyle birlikte yolcu ve yük taşımacılığında kara ve havayollarında toplanan yoğunluğun önemli bir kısmı demiryoluna aktarılmış olacaktır. Bu projenin tamamlanması Mardin için önemli bir lojistik merkezi, ulusal ve uluslararası bir ulaşım güzergahı olmasının sağlanması açısından büyük önem arz etmektedir. Projenin yapımının hızlandırılarak bölgeye bir an önce kazandırılması bölge ekonomisine, lojistik sektörüne ve turizmine ciddi katkıları olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Arslan AK Parti Çankırı Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title