Haberler

Mardin'de Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Güncelleme:

Mardin'de ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Mardin'de ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Mardin Şube Müdürlüğü ekipleri kış şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için Mardin'in yanı sıra Midyat, Mazıdağı ve Savur ilçelerinde yaban hayvanlarının geçiş güzergahlarına yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Mardin Şube Müdürü Mustafa Altuntaş, AA muhabirine, etkili olan kar nedeniyle yaşanan olumsuz hava koşullarının yaban hayvanlarının yaşamlarını da etkilediğini belirterek, hayvanların yaşamlarını devam ettirmeleri için doğaya yem bıraktıklarını söyledi.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Söğüt ve hayırsever vatandaşların desteği ile bir ton 600 kilogram kırık buğday ve 240 kilogram yeşilliği doğaya serpmek suretiyle yemleme çalışması yaptıklarını ifade eden Altuntaş, önümüzdeki günlerde de ilave 4 ton yemi doğaya bırakacaklarını belirtti.

Altuntaş, yaşam alanları yerleşim birimlerinden uzak ve merkeze göre olumsuz hava koşullarının daha yoğun hissedildiği yüksek yerlerde yaşayan yaban hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydederek, şöyle dedi:

"Ağır kış şartlarında yaban hayvanlarının en büyük sorunu olan yem ve su ihtiyacının karşılanması için doğaya yem takviyesi yapılması gerekir. Özellikle bugünlerde ilimizin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonucu bu hayvanların yiyecek bulması güçleşti. Bu kapsamda Sayın Valimiz Ahmet Cengiz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Söğüt ve bazı hayırseverlerin desteği ile bir ton 600 kilogram kırık buğday ve 240 kilogram marul ve havuç gibi yeşilliklerle yemleme çalışması yaptık."

Altuntaş, bu çalışmaların diğer ilçelerde de devam edeceğini söyledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Altuntaş Midyat Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title