Haberler

Mardin'de Valilik, 2600 Kesk Üyesi Hakkında Soruşturma Başlattı

Mardin'deki eğitim-sen Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım, Mardin Valiliği'nce 29 Aralık ile 12-13 Ekim tarihlerinde düzenledikleri iş bırakma eylemine katıldıkları gerekçesiyle 2 bin 600 KESK üyesi hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım, sendika üyeleri ile birlikte sendika binasında üyelerine yönelik başlatılan soruşturmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Mardin Valiliği'nce son 3 ayda aralarında sendikalarının da bağlı olduğu Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) 2 bin 600 üyesine soruşturma açıldığını öne sürdü. Eğitim-Sen Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım, şöyle dedi:

"AKP vali ve idarecileri kendilerine tanınan sınırsız yetkiyle üyelerimiz hakkında soruşturmalar açıyor, sürgün ediyor, mobbing uyguluyor, gözaltına aldırıyor, tutukluyor ya da görevden uzaklaştırıyor. Binlerce üyemiz sürgün edildi, yüzlercesi işten atıldı ya da atılması talebiyle soruşturmalar yürütülmektedir. AİHM, Anayasa Mahkemesi ve uluslararası sözleşmelere rağmen 29 Aralık ve 12-13 Ekim grevlerine katıldıkları için ilimizde 2 bin 600 civarında kamu emekçisi hakkında soruşturmalar açıldı. Basın açıklamaları artık Terörle Mücadele şubeleri tarafından takip edilmekte ve bu kapsamda işlem yapılmaktadır."

"İDARECİLER GECE BEKÇİLİĞİNE ZORLANIYOR"

Yıldırım, Başbakanlığın 17 Şubat 2016 tarihinde yayımladığı genelgeyi eleştirirken, bununla demokratik haklarını kullanan tüm kamu emekçilerinin 'İllegal faaliyet yürüten kişiler' olarak ilan edildiğini öne sürdü. Eğitim-Sen Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu genelge ile mevcut darbe yasaları bile yetersiz görülerek, yasalar ve mahkemeler hiçe sayılmıştır. Bu genelge ile amirlerine 'siz dediklerimizi uygulayın, hukuk kısmını biz hallederiz' denmektedir. Aylardır yaptığımız tüm etkinlik ve eylemlere polis engeli ile karşılaşmış bazı ilçelerde polis gazıyla, tomasıyla müdahale etmiş, birçok arkadaşımıza adli ve idari soruşturma açılmış ve açılmaya devam edilmektedir. Okul müdürleri tarafından görevlendirilmesi talep edilen birçok arkadaşımız müdür yardımcısı olarak görevlendirilmemiştir. Kaymakamlık tarafından okullarımızdaki idareci arkadaşlarımız 'okulun güvenliği sağlama' adı altında gece bekçiliği yapmaya zorlanmaktadır. AKP'nin memuru olma görevini çok iyi oynayan sendikalar ve onun Mardin'deki temsilcilerinin faşist uygulamalarının temel parçası olduğunun farkındayız. Üyelerimizle ilgili alınan ve alınacak kararların hepsinde bu 'sözde' sendikanın belirleyici olduğunu çok iyi biliyoruz. 7 Haziran seçimlerinden beri ülkemiz büyük bir kaosun içine sürüklenmiştir. 1990'ları katbekat aşan acımasız hak ihlallerinin yoğun yaşandığı barış ve kardeşliğin büyük yaralar aldığı bir süreci yaşıyoruz. Hukuk askıya alınmış, genelgelerle, yönetmenliklerle ya da sözlü talimatlarla tüm muhalif kesimler üzerinde faşizan bir baskı oluşturulmakta, uygulanmak istenen politikalara karşı potansiyel tüm direnç noktaları ortadan kaldırılmak istenmektedir. Saray ve AKP darbesi ile muhalif kurum ve kişiler sokağa çıkmaz, eylem-etkinlik yapamaz, sendikal mücadele yürütemez adeta nefes alamaz hale getirilmek istenmektedir."

"FAALİYETLERİMİZ ENGELLENİYOR"

Sendikal çalışmalar ve Toplumsal Barış için yapılan faaliyet ve etkinliklerinin hep suç unsuru olarak görüldüğünü ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamında değerlendirildiğini de kaydeden Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bundan da anlaşılıyor ki; Mardin merkez ve ilçelerinde KESK'e bağlı sendika yönetici ve üyeleri, sindirilmek, korkutulmak ve susturulmak istenerek toplumsal muhalefet yok edilmek istenmektedir. Emek mücadelesinin aynı zamanda demokrasi mücadelesi olduğu anlayışından hareketle tüm AKP hükümeti ve idarecilerinin bu antidemokratik tutum ve uygulamaları, demokrasinin gelişmesine yaklaşımlarını ortaya koymaktadır. Eğitim Sen Mardin Şubesi olarak son dönemde iyice belirginleşen büyük baskı düzenine karşı onurlu ve kararlı duruşumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Baskılara, tehditlere ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. 'Durmak yok yola devam' diyerek faşizan saldırıları tırmandıran AKP'ye ve onun yardakçısı olan Memur-Sen'e karşı 'Faşizme Geçit Yok' diyeceğiz. Genelgesine, soruşturmasına, sürgününe, tutuklamasına, görevden atmalara karşı KESK olarak sonuna kadar direneceğiz. Halklarımız ile birlikte kazanan olacağız."

- Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Anayasa Mahkemesi Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Otobüste infial yaratan görüntü! Kadına bakarak ulu orta kendini tatmin etti

Otobüste infial yaratan görüntü! Kadına bakarak ulu orta kendini tatmin etti

YSK, iftar saatinde oy sayımına ara verilmesi talebini reddetti

YSK, iftar saatinde oy sayımına ara verilmesi talebini reddetti

İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var

İsrail, Suriye'yi savaş uçaklarıyla vurdu! En az 36 asker hayatı kaybetti, çok sayıda yaralı var

Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

31. hafta hakemleri açıklandı! Halil Umut Meler'e görev yok

31. hafta hakemleri açıklandı! Halil Umut Meler'e görev yok

title