Haberler

Mardin'de Trafo Tarandı, Nusaybin'de Olaylar Çıktı

Mardin'de trafo tarandı, Nusaybin'de olaylar çıktı

Barikatlar zırhlı kepçe ile kaldırıldı

MARDİN'ın Nusaybin ilçesinde TSK'nın PKK kamplarına yönelik düzenlediği hava operasyonlarını protesto etmek amacıyla PKK'nın şehirlerdeki gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) ilçedeki yolları trafiğe kapatınca polis müdahale etti. Mardin'de ise Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Dicle Edaş'a ait elektrik dağıtım trafosu uzun namlulu silahlarla tarandı.

Nusaybin'in Devrim ve Abdülkadir paşa mahallelerini birbirine bağlayan hastane yolundaki köprüde dün gece geç saatlerde bir araya gelen PKK'nın şehirlerdeki gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik hareketi (YDGH) üyeleri yola barikat kurarak köprüyü trafiğe kapattı. Bölgeye gelen çok sayıda zırhlı polis panzeri yüzleri maskeleri gruba göz yaşartıcı gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti. ara sokaklara kaçan göstericiler ise polise taş ve molotof kokteylleriyle karşılık verdi. Polis panzerleri göstericilerin kaçtığı ara sokaklara ise kazılan hendeklerden dolayı giremeyerek ana artellerden gruba müdahaleyi sürdürdü.

ZIRHLI POLİS KEPÇESİ

Göstericilerin yollarda kurduğu barikatlar ise İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait olan tamamen zırhlı kepçe ile kaldırıldı. Zırhlı polis kepçesi ilk kez olaylar sırasında göstericilerin yollara koyduğu barikatların kaldırılmasında kullanıldı. Olaylar nedeniyle atılan göz yaşartıcı gaz bombaları nedeniyle ilçede vatandaşlar adeta nefes alamaz duruma geldi. Gaz bombalarından etkilenen bir çok vatandaş Devlet Hastanesi acil servisine başvurdu. Olaylar gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

ELEKTRİK DAĞITIM TRAFO TARANDI

Bu arada, Mardin il merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Diyarbakır karayolu üzerindeki Dicle Edaş'a ait elektrik dağıtım tarafosuna dün gece saat 00.35 sıralarında roketatar atıldıktan sonra uzun namlulu silahlarla tarandı. 2 özel güvenlik görevlisi ile 1 işçinin görev yaptığı trafonun saldırı nedeniyle bazı yerlerinde arıza meydana geldi. Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken, trafonun bulunduğu bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Harekat ve komando timleri bölgede operasyon başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Nusaybin Mardin Dicle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title