Haberler

Mardin'de Toz Fırtınası Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Mardin'de toz fırtınası hayatı olumsuz etkiliyorSuriye-Irak sınır boyunda etkili olan toz fırtınası, Mardin'de paniğe yol açtı.

Mardin'de toz fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor

Suriye- Irak sınır boyunda etkili olan toz fırtınası, Mardin'de paniğe yol açtı. Mardinli vatandaşlar, toz bulutlarını Musul üzerinden gelen asitli gaz olabileceği ihtimali üzerine büyük tedirginlik yaşadı.

Suriye- Irak sınır boyunda etkili olan toz fırtınası, Mardin'i de etkisi altına aldı. Merkez ve sınır ilçeleri Nusaybin ile Kızıltepe'de görüş mesafesi yer yer 200 metrenin altına düşürdüğü belirtildi. Rüzgarla birlikte Mardin'i aniden kaplayan toz bulutları ekili alanları, meyve ağaçlarını ve üzüm bağlarını olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar, toz bulutları yüzünden evlerinden dışarı çıkamaz hale geldi. Gündüz vakti havanın kararmasıyla birlikte sokak lambaları yanarken, trafikte seyir halindeki araçlar ise, farlarını açmak zorunda kaldı. Dışarıya çıkan bazı vatandaşlar ise gün ortasında adeta akşamı yaşadı.

Mardin'de sık sık toz fırtınasına şahit olduğunu belirten Mehmet Baran, tozdan dolayı dışarı çıkamaz hale geldiklerini ifade ederek, Bugün çok kötü bir toz fırtınası yaşıyoruz. Nefes alıp vermekte zorlanıyoruz. Musul üzerinden IŞİD'in zehirli gaz salınımı iddiaları üzerine de tedirginlik yaşıyoruz aslında. Bu konuda yetkililerden de bir açıklama bekliyoruz. Yani panik yaşıyoruz. Yetkililer bir açıklama ile bizi rahatlatabilir dedi.

Meteoroloji yetkilileri ise, Irak üzerinden gelen asitli gazın havanın gece yarısından sonra yağışlı olması halinde düşük bir ihtimal bile olsa asit yağmuruna dönüşebileceği uyarısını yaptı. Yetkililer toz bulutunun etkisini sürdüreceğini belirterek, vatandaş ve sürücüleri de dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Suriye Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title