Haberler

Mardin'de Terör Propagandası ve Cumhurbaşkanına Hakarete 4 Tutuklama

Mardin’in Dargeçit ilçesinde, sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptıkları ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında bir öğretmenin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında bir öğretmenin de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sosyal paylaşım sitesi üzerinden terör örgütünü övücü paylaşımlarda bulunduğu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve kurumlarına alenen hakaret ettiği ve aşağıladığı tespit edilen öğretmen D.K. ile A.G., 112 acil servisi ambulans şoförü H.B. ve Dargeçit Devlet Hastanesi'nde temizlik işçisi F.A.'nın gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "Dargeçit İlçe Emniyet Amirliği görevlileri tarafından internet üzerinden yapılan açık kaynak araştırmalarında; Facebook isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret ettiği tespit edilen A.G. isimli şüpheli şahıs ile Facebook isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptıkları tespit edilen kadrolu öğretmen D.K. ve Dargeçit 112 acil servisinde ambulans şoförü olan H.B. isimli şahıslar ve yine Facebook isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptığı ve Midyat Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Terör Örgütü Propagandasını Yapmak" suçundan arandığı tespit edilen Dargeçit Devlet Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak görevli F.A. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara çıkarılmış olup; şüpheli A.G. isimli şahıs "Terör Örgütüne Üye Olma ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına Hakaret" suçlarından, şüpheli D.K., H.B. ve F.A. isimli şahıslar ise "Terör Örgütünün Propagandasını Yapmak" suçundan ayrı ayrı tutuklanarak Mardin Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edilmiştir. Terörle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mardin Emniyet Müdürlüğü Türkiye Cumhuriyeti Facebook Dargeçit Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title