Haberler

Mardin'de Tarihi Mekanlar Aydınlatılıyor

Açık hava müzesi konumunda bulunan Mardin'de tarihi yapı ve mekanlar aydınlatılacak.

Şehrin tarihi dokusuna uygun bir şekilde kurulacak modern led aydınlatma sistemleri sayesinde tarihi yapı ve mekanların şehre farklı bir estetik kazandırması öngörülüyor. Bu amaçla ilk etapta Kasımiye Medresesi, Ulucami, Latifiye Cami ve Melik Mahmut Cami'nin çevre düzenlenmesi ve aydınlatma projeleri hayata geçirilecek. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Taşkesen, "Uzun süredir üzerinde çalıştığımız ve görevden ayrılmadan hemen önce tamamlamaktan büyük memnuniyet duyduğum aydınlatma projesiyle Mardin'deki tarihi güzelliklerin gece de görülmesine olanak sağlayacaktır" dedi.

İlk etapta dört tarihi yapının aydınlatma çalışmasının başlatıldığını belirten Vali Taşkesen, "İnsanda iz bırakan Mardin'in bu önemli anıtsal yapılarının gündüz olduğu gibi gece de güzelliklerini yansıtması şehrin silüetine artı değer katacaktır. Projelerini hazırlattığımız ve kısa sürede tamamlanacak bu çalışmayı başlatmış olmanın mutluluğuyla Mardin turizmine katkı sağlamasını ümit ediyorum" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Taşkesen Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title