Haberler

Mardin'de Sivil Toplum Örgütleri Süryani Patrikliği Mardin'e Taşınsın

MUSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, yıllar önce Süryani Patrikliğinin Mardin'in dışına Suriye'ye taşınmış olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Mardin'in HOŞGÖRÜ ORTAMINI PEKİŞTİRELİM

MUSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, yıllar önce Süryani Patrikliğinin Mardin'in dışına Suriye'ye taşınmış olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Dündar, Beraber binlerce yıldır birlikte yaşadığımız bu halkın dini değerlerini hitap eden bu kuruluşun yeniden Mardin'de inşası hepimizin temennisidir. Bu alanda hükümetimizin Deyrulzafaran'a statüko kazandırarak patrikhaneyi Mardin'e taşınması umudunu taşıyoruz. Gerekli adımların biran önce atılmasını bekliyoruz. Mardin'in bir kültürler ve dinler şehri olarak yaşadığını ve yaşatıldığını biliyoruz. Bu hoşgörü ortamının daha da pekişmesi için mutlaka Süryanilerin 700 yıldan fazla patrikhane olarak kullandıkları Deyrulzafaran Manastırı'nın tekrar resmi olarak işlev hale getirilmesi hem Müslümanlar için hem de Hıristiyanlar için çok önemli bir anlam taşıyor. Süryanilerin bu anlamda bir taleplerinin olması halinde bizler destekçisi olmaya hazırız dedi.

Süryaniler, Suriye'de bulunan Patrikliğini, bu ülkede yaşanan iç savaş nedeniyle gecici olarak Lübnan'a taşımıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title