Haberler

Mardin'de Şehitler İçin Tören

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tören Mardin'de şehitler için tören Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Başçavuş Bakır, Jandarma Uzman Çavuş Oflaz ve Jandarma Uzman Onbaşı Açıkgöz'n cenazeleri, askeri törenin ardından memleketlerine uğurlandı Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Mendi de katıldı Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır, Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz ve Jandarma Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz için tören düzenlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tören Mardin'de şehitler için tören

Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Başçavuş Bakır, Jandarma Uzman Çavuş Oflaz ve Jandarma Uzman Onbaşı Açıkgöz'n cenazeleri, askeri törenin ardından memleketlerine uğurlandı

Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Mendi de katıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır, Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz ve Jandarma Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin katılımıyla düzenlenen törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, törende yaptığı konuşmada, Nusaybin ilçesinde teröristlere yönelik müşterek operasyonda 3 kahraman silah arkadaşlarının şehit olduğunu söyledi.

Türk milletinin her türlü felaket karşısında büyük sabır gösterdiğini ancak vatanları söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini dile getiren Çakmak, "Üzerinde yaşadığımız toprakların Türk yurdu olarak kalması, uzun süren mücadelenin, gösterilen özverili çabaların ve hayatlarını bu uğurda kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Şehitlerimiz, birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgeleridir" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Türkiye Cumhuriyetini korumak, kollamak ve muhafaza etme kararından asla vazgeçmeyeceğini vurgulayan Çakmak, bu uğurda binlerce şehit veren TSK'nın bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan azim ve kararlılıkla devam edeceğini anlattı.

Çakmak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka verecektir.

Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde, şehitliklerde elbiseleri dahi çıkarılmadan, kefensiz, bazıları da mezar taşı olmadan ama görevini yapmış olmanın huzuru içinde yatan kahraman şehitlerimizi minnetle anıyoruz."

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından şehit Bakır'ın naaşı Balıkesir'e, şehit Oflaz'ın cenazesi Bolu'ya ve şehit Açıkgöz'ün naaşı Çanakkale'ye uğurlandı.

Törende şehitlerin yakınları ve görev arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Törene katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak, şehit yakınlarını teskin etti.

Törene Orgeneral Akar, Orgeneral Çolak, Oramiral Bostanoğlu ve Orgeneral Mendi'nin yanı sıra Vali Ömer Faruk Koçak, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehitlerin yakınları katıldı.

Dün, Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda Bakır, Oflaz ve Açıkgöz şehit olmuş, 9 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Çakmak Hulusi Akar Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

title