Haberler

Mardin'de Şehitler İçin Askeri Tören

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen jandarma uzman çavuşlar Bilal Kurtoğlu ve Süleyman İyikul için askeri tören düzenlendi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen jandarma uzman çavuşlar Bilal Kurtoğlu ve Süleyman İyikul için askeri tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Törende şehitlerin yakınları Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakarak, terör örgütüne lanet okudu.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehitlerin yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

- "Siz de ağlamayın"

Şehit Jandarma Uzman Çavuş İyikul'un eşi Zeynep İyikul, yakınlarından ağlamamalarını isteyerek, "Bugün düğün günümüzdür. Ağlamıyorum, ağlamayacağım, pislikleri sevindirmeyeceğim. Kocam paşalar gibi gitti, siz de ağlamayın." dedi.

Şehidin kız kardeşi de "Allah onları kahretsin, ona uzanan eller kırılsın, kahrolsunlar. Bizim içimiz yandı, onların da içi yansın." diyerek tepki gösterdi.

Hava Savunma Teğmen Muhammet Çakmak, yaptığı konuşmada, vatan toprakları için canlarını feda eden tüm şehitlerin aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiklerini söyledi.

Çakmak, her türlü felaket karşısında büyük sabır gösteren Türk milletinin, vatan söz konusu olduğunda da hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini ve bu uğurda binlerce şehit verdiğini anlattı.

"Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçleri dün olduğu gibi bugün de ülkesine göz dikenlere, bölmeye çalışanlara asla izin vermeyecektir" diyen Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kahraman şehidimizin değerli ailesi, siz en değerli varlığınızı yitirdiniz ancak şehitlerimizle görev yaparken aynı çadırın gölgesinde aynı mevziyi, aynı yemeği paylaştık. Aynı elbiseleri taşıdık, gecelerin bitmesini hep beraber bekledik. Bizim de evladımızdı, bizim de kardeşimizdi, aynı acıyı biz de sizin gibi yüreğimizde taşıyoruz. Aramızdan ayrılmış olsa da onlar insanoğlunun erişebileceği en yüksek mertebede bulunmaktadır.

Vatan ve milletimiz sizlere minnettardır. Sizlerin feragati, fedakarlığı ve mücadeleniz, ulusal birliğimize yönelen tehditlere karşı geldiğiniz mücadelede bizlere örnek olacak."

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından şehit Kurtoğlu'nun naaşı Hatay'a, şehit İyikul'un cenazesi de Diyarbakır'a uğurlandı.

Törene Korgeneral Yılmaz'ın yanı sıra Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehitlerin yakınları katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda yaralanan jandarma uzman çavuşlar Bilal Kurtoğlu ve Süleyman İyikul, hastanedeki müdahalelere rağmen şehit düşmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Yılmaz Diyarbakır Nusaybin Mardin Güncel Haberler

title