Haberler

Mardin'de Şehit Asker ve Korucular İçin Tören

Mardin'in Midyat ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım ile geçici köy korucuları Tahsin Demir ve Şehmus Boru için tören düzenlendi.

Mardin'in Midyat ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım ile geçici köy korucuları Tahsin Demir ve Şehmus Boru için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konularak, öz geçmişleri okundu ve dua edildi. Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, şehit yakınlarını teskin etmeye çalıştı.

Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, törende yaptığı konuşmada, ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak isteyen, çukur kazıp barikatlar kurarak saldıran, masum vatandaşları bile bombalamaktan çekinmeyen terör örgütünün saldırıları ile kirli yüzünü tekrar gösterdiğini belirtti.

Türk milletinin, tarihin her evresinde her türlü felaket karşısında büyük bir sabır gösterdiğini ancak vatanı söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini vurgulayan Karadeniz, şunları kaydetti:

"Hepimiz biliyoruz ki; uzun yıllar hedef, yöntem ve söylemlerini değiştirerek devam eden terör olayları bir amaç değil, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast edenlerin kullandığı kuralsız, kanlı ve çirkin bir araçtır. Bugüne kadar bu amaçlarını gerçekleştiremeyenler, bundan sonra da halkımızın birlik ve beraberlik içinde yaşama arzusu, devletimizin kararlılığı ve güvenlik güçlerinin fedakarca mücadelesi sayesinde hüsrana uğrayacaktır. Bilinmelidir ki, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyetini korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir."

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından, şehit Yıldırım'ın naaşı Tokat, şehit Demir ve Boru'nun cenazeleri de defnedilmek üzere Midyat ilçesine bağlı Ortaca köyüne gönderildi.

Anıtlı Jandarma Karakol Komutanlığına teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda bir asker ile 2 korucu şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Salih Yıldırım Tahsin Demir Midyat Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title