Haberler

Mardin'de Öldürülen Nevşehirli İşçi Toprağa Verildi

Güncelleme:

Mardin'de öldürülen inşaat işçisi 56 yaşındaki Kürşat Metin, doğum yeri olan Nevşehir'in Kozaklı İlçesi'nde toprağa verildi.

Mardin'in Dargeçit İlçeinde yaşadığı evde gece saatlerinde bıçaklı ve silahlı saldırı sonrasında yaşamını yitiren inşaat işçisi 56 yaşındaki Kürşat Metin, doğum yeri olan Nevşehir'in Kozaklı İlçesi'nde toprağa verildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesindeki Ilısu Barajı'nda yaklaşık 4 yıldır çalışan Kürşat Metin'in diğer işçiler gibi PKK tarafından mektupla işi bırakması yönünde tehdit edildiği öne sürüldü. Mektupta "5 Ocak 2015 tarihine kadar her kim o barajda çalışmayı bırakmaz ise can kaybı için sorumlu değiliz" yazılı olduğu ileri sürüldü. Kürşat Metin'in bu mektup sonrası, evinde uğradığı silahlı ve bıçakla saldırıda öldürüldüğü iddia edildi.

Kürşat Metin'in cenazesi otopsi yapılan Diyarbakır Devlet Hastanesinden, ağabeyi Feridun Metin tarafından alınarak memleketi Nevşehir'in Kozaklı ilçesine getirildi. Kozaklı merkez Altınsu Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına Kozaklı Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkanı Celalettin Güven, kardeşi Feridun Metin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kürşat Metin'in cenazesi Kozaklı ilçe Mezarlığında toprağa verildi.

KARDEŞİMİ PKK KATLETTİ

Kürşat Metin'in kardeşi Feridun Metin, Mardin'in Dargeçit ilçesinde bulunan Ilısu Barajına işçi olarak giden ağabeyinin, PKK tarafından katledildiğini söyledi. Feridun Metin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Kobani'ye, PKK'ya selam vereceğine, Türk topraklarında şehit düşen Müslüman Türk kardeşlerine sahip çıkmasını istediğini ifade etti. Meclis'te grubu bulunan veya bulunmayan bütün siyasi parti liderlerine de seslenen Feridun Metin şöyle dedi:

"Çözüm süreci diye tüm milleti aldatmanın bir anlamı yoktur. Bizi bu hale getiren hükümettir, Selahattin Demirtaş'tır. Selahattin Demirtaş'a yaptığım açıklamada 'Ben Diyarbakır'a tek gittim, korkum yok. Eğer,senin de gücün yetiyorsa Kozaklı'ya geleceksin' demiştim. Buraya gelip failleri de bana teslim edeceksin. Failleri bana teslim edersen alnından öperim. Etmezsen düşmanımsın. Bunu böyle bilesin" dedi.

TEHDİT MEKTUBUNU HERKES BİLİYORDU

Bir- bir buçuk yıldır Mardin'in Dargeçit ilçesinde bulunan Devlet Su İşleri'nin Ilısu barajında çalışanlara tehdit mektupları geldiğini anlatan Feridun Metin "Bu mektuplar DSİ tarafından Bakanlığa ve hükümete de iletilmiştir. Ama buna karşın net bir cevap verilmemiştir. Türk vatandaşları korunmuyor, sahipsiz kalmıştır" dedi. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kürşat Metin Nevşehir Kozaklı Mardin Politika Güncel Haberler

title