Haberler

Mardin'de Nobel Kimya Ödüllü Bilim Adamı Sancar Onuruna Etkinlik Yapılacak

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Nobel Kimya Ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Nobel Kimya Ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi.

Gazeteciler açıklama yapan Vali Koçak, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenleyecekleri programa Aziz Sancar'ın canlı yayınla bağlanacağını ve salonda bulunanlarla konuşacağını söyledi.

Gençlere, Mardin'de yaşayan çocuklara örnek olmasını sağlamak üzere bu etkinliği yaptıklarını dile getiren Vali Koçak, şöyle konuştu:

"Mardin'in, son zamanlarda ilimizde ve bölgemizde meydana gelen terör olayları nedeniyle yıpranmış olan imajını düzeltmek ve gerçek Mardin'i Türkiye ve dünyaya kamuoyu ile yeniden tanıştırmak, Mardin'in hakkettiği imajı yeniden sağlamak üzere bu etkinliği düzenliyoruz. Aziz Sancar gibi bir bilim adamını yetiştirmek her vilayete nasip olmaz."

Nobel ödüllü Sancar adına bilim olimpiyatı, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlediklerini ifade eden Koçak, "Bir bilim olimpiyatı düzenledik. Dereceye giren genç kardeşlerimiz, böyle bir olimpiyata girecekler ve torunlarına kadar anlatacakları bir hatıra olsun diye böyle olimpiyat düzenledik. Onları Aziz Sancar'ın yanına Amerika'ya gitsin, labaratuarını gezsin, çalışma ortamını görsün, oradaki faaliyetlerini birinci elden tecrübelerini birinci elden görme şansı olsun, Amarika gibi bir ülkeyi de görmüş olsunlar, ufukları açılsın sitedik. Muhtemelen bu arkadaşların içerisinden nobel ödülü kazanan büyük bilim adamları çıkar diye düşünüyorum" diye konuştu.

Mardin Valisi Koçak, düzenledikleri bilim olimpiyatında birinci olan 6 kişiyi Amerika'ya eğiz. İkinci olan 6 öğrenciyi İsviçre'ye elektron çarpışmasının yapıldığı CERN'e (Avrupa Nükler Araştırma Merkezi) göndereceklerini kaydetti.

Koçak, "Orayı da görürlerse hayatlarında önemli bir tecrübe olur. Geleceklerine müsbet katkı yapar diye düşünüyoruz. Üçüncü olanları da İstanbul Teknik Üniversitesi'ne göndereceğiz. İstanbul'daki üniversitelerimizde yapılan bilimsel faaliyetleri görecekler" dedi.

Koçak, Sancar adına düzenledikleri kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerden birinciye bin 500 lira, ikinciye bin lira ve üçüncüye 750 lira para ödülü vereceklerini söyledi.

Aziz Sancar adına resim sergisi düzenlediklerini belirten Vali Koçak, "Bir de resim yarışması düzenledik. Birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye bisiklet ve üçüncüye fotoğraf makinesi veriyoruz"sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title