Haberler

Mardin'de Madde Bağımlılığı Semineri Düzenlendi

Güncelleme:

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü, Madde Bağımlılığı semineri düzenledi.

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Madde Bağımlılığı" semineri düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonu'ndaki seminere Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu ve davetliler katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Tuna, devletin ve toplumun geleceğinin genç nesillere bağlı olduğunu söyledi.

Bu yüzden gençliğin korunmasının toplum yararına olduğunu belirten Tuna, "Gençliğimizi her türlü bağımlılıktan kurtarmamız gerekir" dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Psikiyatrist Dr.Seyfullah Tekin'de, bağımlılık yapan maddeleri, tedavisini ve iletişim ipuçlarını örneklerle anlattı.

Bağımlılığın zarar verici sonuçlar doğurmasına karşın, zorlantılı bir şekilde madde arama ve kullanma ile karakterize süreğen ve tekrarlayıcı bir beyin hastalığı olduğunu ifade eden Tekin, bu hastalığın tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu ifade etti. Bağımlılık evrelerinin öncelikle deneme evresinden başladığına dikkat çeken Tekin, sosyal kullanım evresi ile bağımlılık evresinin takip ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Derviş Ali Coşkun Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title