Haberler

Mardin'de "Kardeşlik ve Dayanışma Platformu" Oluşturuldu

Mardin'de terör örgütünün saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşlara destek amaçlı "Kardeşlik ve Dayanışma Platformu" oluşturuldu.

Mardin'de terör örgütünün saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşlara destek amaçlı "Kardeşlik ve Dayanışma Platformu" oluşturuldu.

Platform, 52 sivil toplum kuruluşunun bulunduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bünyesinde kuruldu.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı ve Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Mustafa Aydın, yaptığı açıklamada, bölgenin sıra dışı olaylara ve gelişmelere şahit olduğunu belirtti.

Özellikle Suriye'deki iç savaştan kaynaklanan göçler sonucu çok sayıda kişinin kente sığındığını ifade eden Aydın, bunların ihtiyaç ve taleplerini karşılayabilmek için Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformunu kurduklarını anımsattı.

Aydın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Son aylarda şiddet ve terörün ilçe merkezlerine taşınması, sokakların, yolların ve meskun mahallerin duvar ve çukurlarla yaşanamaz hale getirilmesi, birçok yere patlayıcıların döşenmesi ve bu nedenle sürdürülen operasyonlar sonucunda başta Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil ile Mardin'in Nusaybin ilçesi olmak üzere farklı ilçelerden kente göç edildi. Göç edenlerin önemli bir kısmı hiçbir ev eşyası ve ihtiyaç malzemesini yanına alamadan sadece üstündeki elbiselerle evini barkını terk etmişlerdir. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarına düşen sorumluluklar vardır. Eğitim, sağlık, güvenlik, kira ve diğer hususlarda bazı adımların atıldığını biliyoruz ancak bunlar yeterli ve kapsayıcı değildir."

Mağduriyetlerinin giderilmesi, temel ihtiyaçların karşılanması ve insani yardımların terör mağduru vatandaşlara ulaştırılması amacıyla "Kardeşlik ve Dayanışma Platformu" oluşturduklarını aktaran Aydın, şunları belirtti:

"Bu konuda yardımların toplanması, ihtiyaçların tespit ve karşılanması için tüm hayırseverleri katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Bu zor günlerin geçeceğini ve kardeşlerimizin huzur, güven içinde evlerine döneceklerini temenni ediyoruz ancak bu önemli zamanda hepimizin büyük bir sınavdan geçtiğimizi ve üstümüze düşen sorumlulukların bilincinde olduğumuzu ifade ediyoruz. İnsani yardımların kimsenin tekelinde olmadığı ve kimseden de esirgenemeyeceği inancıyla bu sınavı da alnımızın akıyla geçeceğimizi umuyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

mustafa aydın memur sen suriye mardin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title