Haberler

Mardin'de Kadınlar Cezaevi Önündeki Katliamı Kınadı

Güncelleme:

Mardin'de önceki gün kan davası yüzünden iki saldırganın 3'ü çocuk, 2'si kadın 5 kişiyi öldürmesi kadınlar tarafından protesto edildi.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde önceki gün kan davası yüzünden iki saldırganın 3'ü çocuk, 2'si kadın 5 kişiyi öldürmesi kadınlar tarafından protesto edildi. Cezaevi önünde dün gece toplanan Demokratik Özgür Kadın Haraketi üyesi kadınlar adına konuşan Zeynep Sipçik, "Savaşta, erkek kavgasında, kan davasında, aşiret kavgalarında, törede her zaman aslında hedef olan kadınlar ve çocuklar" dedi.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde önceki gün pusu kuran iki kişinin Ayşe Sürer (38) çocuğu Süleyman Fırat Sürer (4) ile Emine İpek (27), çocukları Nizamettin İpek (7) ve Narin İpek'i (10) tabancayla başlarından vurarak öldürmesi kadınlar tarafından kınandı. Mardin'in Nusaybin İlçesi yakınlarındaki Bagok Dagı'nda PKK'lılara ait mezarlığın tahrip edilmesini protesto etmek için Diyarbakır'dan yola çıkan Demokratik Özgür Kadın Haraketi üyesi kadınlar dün gece gece geldikleri Mardin'de, 3 çocuk ve 2 kadının öldürülmesini olay yerinde basın açıklamasıyla protesto etti.

Mardin'de 'Özgürlük ateşiyim, dolaşıyor ruhum' pankartı açan kadınlar adına konuşan sosyolog Zeynep Sipçik, sürekli yanı başlarında gelişen kadın katliamlarına karşı, tacize karşı, tecavüze karşı yürüyüş yaptıklarını söyledi. Artık sadece kadın bedenine değil, artık çocuklar gibi güçsüz bulunan bütün bedenlere karşı bir saldırı yaşandığını dikkat çeken Sipçik, "Bu bedenlere karşı taciz de var, tecavüz de var. Bunun içerisine baktığımız zaman asıl amaç bu zihniyeti ortaya koymaktır. ve erkekliğini masum zayıf, bir beden üzerinde inşa etmektir. Hepimizin de bildiği gibi Mardin'de tamamıyla bir katliam gerçekleşti. 2 kadın ve 3 çocuk, şöyle bir sonuç çıkarabiliriz, savaşta da, erkek kavgasında da, kan davasında da, aşiret kavgalarında da törede de her zaman aslında hedef olan kadınlar ve çocuklar oluyor. Buna baktığımız zaman da kadınların üzerinde özel bir politikanın gerçekleştiğinin farkına varırız. Bizler bu katliamı lanetlemek ve kınamak için bugün buradayız" dedi. - Mardin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

zeynep sipçik emine ipek mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title