Haberler

Mardin'de İlk Teravih Heyecanı

Mardin ve ilçelerinde ilk teravih namazında camiler doldu taştı.

Mardin'de teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti. Kentin büyük camilerinden olan Fuat Yağcı, Ulu Camii ve Kuba Camii, Kızıltepe Yeni Camii teravih namazı için gelen insanlarla doldu taştı. Camiyi dolduran vatandaşlar Ramazan'a ulaşmanın sevincini beraberce yaşadılar. İlk teravih için camileri dolduran Müslümanlar arasında çocukların da çokluğu dikkat çekti.

Tarihi Ulu Camiinde teravih namazını kılan cemaat, Ramazan ayının önemine vurgu yapılan vaazı dinledi. Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Fuat Yağcı Camiinde verdiği ilk vaazda, "Mübarek Ramazan ayı çok şereflidir. Bu ayda yapılan nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir" dedi.

KIZILTEPELİLER YENİ CAMİ'YE AKIN ETTİ

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Ramazan ayının ilk teravih namazı, ilçe halkının yoğun katılımıyla kılındı. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Kızıltepe'de bulunan camilerde teravih namazı, bay bayan ve çocukların yoğun katılımıyla huşu içinde kılındı. Yeni Camisi'nde teravih namazını kılan Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, Ramazan ayının önemi, namaz ve savur vakti hakkında bir vaaz verdi.

Yöresel kıyafetini giyerek camiye gelen Necat Güneş, "Bu gece ilk teravih namazını kılıp Ramazan orucunu tutmak için niyet getireceğiz. Rabbim bu mübarek Ramazan ayını İslam ümmetinin içerisindeki hastalıktan kurtarılmasına ve İslam alemim vahdetine vesile kılsın ilk teravih olduğu için biraz heyecanlıyım" dedi.

NUSAYBİN'DE DE İLK TERAVİH KILINDI

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesinde de ilk teravih namazı kılındı. İlçede kalan vatandaşlar, Şeyh Raşit Camisi'nde ilk teravih namazını kıldı. Camide yaklaşık 30 kişinin saf tuttuğu görüldü. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kızıltepe Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title